Raadslid Peter Stevens van het CDA wil dat er haast gemaakt wordt met de realisatie van nieuwe woningen in het Land van Cuijk.
Raadslid Peter Stevens van het CDA wil dat er haast gemaakt wordt met de realisatie van nieuwe woningen in het Land van Cuijk. Foto: Talvi Mediacentrum

CDA wil dat eigen wethouder haast maakt met woningbouw

Wonen 559 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Als het aan het CDA ligt, maakt hun eigen wethouder Bouke de Bruin haast met plannen om woningen te realiseren in het Land van Cuijk. Raadslid Peter Stevens roept middels schriftelijke vragen op om snel afspraken te maken met investeerders en woningbouwcoöperaties.

“De gemeente Land van Cuijk heeft voor de komende periode een geweldige opgave in de woningbouw. We zien door factoren zoals Natura 2000-gebieden, hoge bouwkosten en exorbitante woningprijzen een negatief effect op de woningmarkt”, aldus Stevens. Die wil nu van CDA-wethouder Bouke de Bruin, verantwoordelijk voor woningbouw, weten hoeveel woningen het Land van Cuijk tot 2030 wil laten bouwen, hoe deze woningen eerlijk worden verdeeld over de 33 kernen en welke problemen zij ziet om ‘zonder harde plancapaciteit’ op korte termijn huizen te realiseren en starters een plek te geven. Ook wil Stevens weten of investeerders en coöperaties al benaderd zijn om gezamenlijk te kijken waar tijdelijke woningbouw mogelijk is. “Woningbouwcoöperaties hebben aangegeven werk te willen maken van tijdelijke (huur)woningen”, stelt Stevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant