Het fietspad op de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt is volgens vele gebruikers te smal. Rijkswaterstaat vindt van niet.
Het fietspad op de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt is volgens vele gebruikers te smal. Rijkswaterstaat vindt van niet. Foto: SK-Media.nl

CDA wil dat Rijkswaterstaat verbreding fietspad op Maasburg heroverweegt

Verkeer en vervoer 579 keer gelezen

OEFFELT | Het CDA wil dat de gemeente Land van Cuijk op korte termijn het gesprek aangaat met Rijkswaterstaat met als doel om verbreding van het fietspad op de Maasbrug toch voor elkaar te krijgen.

Afgelopen week werd duidelijk dat zowel Rijkswaterstaat als het ministerie van I&W geen prioriteit geeft aan verbreding van het fietspad en dat aanpassing mogelijk pas over dertig jaar een optie wordt. Dagelijks steken zo’n 3.000 fietsers de Maas over tussen Gennep en Oeffelt. Vanwege het smalle fietspad levert dit regelmatig gevaarlijke situaties op. “In onze ogen is het onacceptabel dat Rijkswaterstaat de verbreding van het fietspad op de Maasbrug niet meeneemt. Ook zijn we als CDA voornemens om vragen hierover te stellen aan Gedeputeerde Staten om nog meer druk te zetten op Rijkswaterstaat”, legt Twan Stiphout van CDA Land van Cuijk uit. Hij wil nu via schriftelijke vragen van wethouder David Sölez (Team Lokaal) weten welke stappen die gaat ondernemen om Rijkswaterstaat te bewegen om dit alsnog voor elkaar te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant