VVD wil duidelijkheid over het aantal nieuwe woningen dat tot 2030 gebouwd gaat worden in het Land van Cuijk.
VVD wil duidelijkheid over het aantal nieuwe woningen dat tot 2030 gebouwd gaat worden in het Land van Cuijk. Foto: Talvi Mediacentrum

VVD wil weten: gaat Land van Cuijk nu 4.000 of 6.500 huizen bouwen?

Politiek 554 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Gaat de gemeente Land van Cuijk tussen nu en 2030 vierduizend of 6.500 nieuwe woningen bouwen? Dat vraagt de VVD zich af en dus stelt fractievoorzitter Arthur Baudet meerdere schriftelijke vragen om een duidelijk antwoord te krijgen.

“Woningbouw is een veel besproken onderwerp. Elke partij had er zijn mond van vol gedurende de verkiezingscampagne”, weet Baudet. Hij wil nu van wethouder Bouke de Bruin (CDA) weten hoeveel woningen er gebouwd gaan worden tot 2030, omdat in de media veelvuldig wordt gesproken over 4.000 nieuwe woningen, maar in eerdere woningbouwprogramma’s nog sprake was van in totaal 6.500 woningen (verdeeld over de voormalige vijf gemeenten). Baudet heeft twaalf schriftelijke vragen gesteld over de woningbouw in het Land van Cuijk. Zo wil hij onder meer een antwoord op de vragen hoeveel particuliere initiatieven nog mogelijk zijn, hoeveel woningen op gemeentelijke grond worden gerealiseerd en hoe erop toegezien wordt dat in elk van de 33 kernen wordt gebouwd. Ook hoopt de VVD op de bouw van meer particuliere huurwoningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant