Kunstwerk 'Coronikè' - tot voor kort op de rotonde van de N264 bij Haps - zou volgens de provincie de verkeersveiligheid belemmeren.
Kunstwerk 'Coronikè' - tot voor kort op de rotonde van de N264 bij Haps - zou volgens de provincie de verkeersveiligheid belemmeren. Foto: Persbureau SK-Media

‘Gemeente moet regie voeren over kunst op rotondes N264’

Politiek 1.045 keer gelezen

HAPS | Het had wat absurdistisch: nee, niet het kunstwerk dat er werd weggehaald, maar de manier waarop de provincie Noord-Brabant omspringt met beleid om kunstwerken de rotondes op de randweg N264 bij Haps op te laten sieren. En dus eisen de CDA-raadsleden Jochem Jacobs en Arjan Breijer nu initiatief van wethouder David Sölez (Team Lokaal). 

Vorige week werd het kunstwerk ‘Coronikè’ van John Akkermans, door dorpelingen liefkozend ‘sneeuwwitje’ genoemd, in allerijl weggehaald omdat de provincie het kunstwerk op de rotonde van de N264/Zoetsmeerweg een gevaar voor de verkeersveiligheid vond. Waarschijnlijker is dat de provincie niet te spreken was over het feit dat het aan Haps geschonken kunstwerk illegaal werd geplaatst op het rondpunt. Een boete dreigde. Als ludiek protest werd ‘sneeuwwitje’ daarom maar vervangen door een tuinkabouter.
De actie zorgde voor reuring en de raadsleden Jacobs en Breijer van het CDA willen nu dat wethouder Sölez met bewoners en de Dorpsraad Haps in gesprek gaat over invulling van de rotondes op de N264. “Beide rotondes zijn niet erg aantrekkelijk of mooi ingericht”, vinden beide raadsleden. Ook willen zij weten of meer rotondes in de gemeente in aanmerking komen voor kunst en of kunstenaars uitgenodigd kunnen worden voor de invulling ervan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant