Arie Nabbe is was in het carnavalsseizoen 2019-2020 de laatste prins van BCV De Geitenbok in Boxmeer. Hij krijgt hoe dan ook een opvolger dit jaar.
Arie Nabbe is was in het carnavalsseizoen 2019-2020 de laatste prins van BCV De Geitenbok in Boxmeer. Hij krijgt hoe dan ook een opvolger dit jaar. Foto: Bas Delhij
update

Toch nog een prins en activiteiten tijdens carnaval 2022?

Carnaval 7.625 keer gelezen

BOXMEER/CUIJK | De carnavalsverenigingen en horeca in het Land van Cuijk zijn, met het oog op de aangekondigde versoepelingen, druk in de weer met een alternatief programma voor carnaval 2022. In Boxmeer en Cuijk zullen zelfs een nieuwe prins carnaval worden gekozen. ‘’Alle verenigingen omarmen de mogelijkheid voor een alternatief programma”, laat Theo Hoefs namens Karnavalsgezelschap De Nölers weten.

De prins carnaval van BCV De Geitenbok in Boxmeer wordt op carnavalszaterdag 26 februari gekozen, laat woordvoerder Robert Philips weten. “De prins is doorgaans het best bewaarde geheim van een dorp. We wilden het de prins niet aandoen om tot november 2022 te moeten zwijgen”, grapt hij. “We hadden ook met de beperkingen de nieuwe prins en boerenbruidspaar gepresenteerd, maar we zitten komende dinsdag met alle betrokkenen bij elkaar om te kijken wat er nog meer mogelijk is, zoals de Metworstrennen mét publiek en een koningsbal. Sowieso zullen alle activiteiten in de buitenlucht (feesttent) gaan plaatsvinden.” Zo lijkt er een alternatieve Moeke Thiese Klup XXL te komen en ook de Knakworstrennen in Beugen lijken door te gaan.

Rondgang
Hoefs maakte ter inventarisatie een rondgang langs de zeven carnavalsverenigingen en hoorde dat iedereen bezig is met een alternatief programma voor carnaval, dat plaatsvindt van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart. Zo gaat de flyer voor ‘Rundje Kuuk’, een alternatieve mini-kroegentocht op vrijdag, al dankbaar rond in menig groepsapp. “Iedereen wil de kans grijpen om carnaval, al dan niet in aangepaste vorm, te vieren”, zegt Hoefs. De Nölers (Cuijk) en De Keieschieters (Vierlingsbeek) zullen ook nog een prins gaan presenteren. De Zelfkant (Haps) maakte die afgelopen zaterdag al bekend: Prins Hans d’n Derde.
Een woordvoerder van de gemeente Land van Cuijk laat weten dat de gemeente qua carnaval de lijn volgt van de overheid en Veiligheidsregio Brabant Noord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant