De jaarlijkse collecte voor Vereniging De Metworst zal op een alternatieve wijze plaatsvinden.
De jaarlijkse collecte voor Vereniging De Metworst zal op een alternatieve wijze plaatsvinden. Foto: Vereniging De Metworst

Geen collecte maar giften voor De Metworst, vlag mag wel uit

Carnaval 876 keer gelezen

BOXMEER | Net zoals in 2021 zullen de Jonggezellen van Vereniging De Metworst vanwege de Corona-regels niet bij de huizen in het kerkdorp Boxmeer aanbellen voor een vrijwillige gift. Deze giften zijn, net zoals de bijdragen van sponsors, heel erg belangrijk om het voor de Vereniging mogelijk te maken om de mooie en eeuwenoude traditie van de Metworstrennen in stand te houden. 

In goed overleg met de gemeente Land van Cuijk kan de Metworstrennen dit jaar gelukkig wel doorgaan, al zal dit zoals het er nu naar uitziet zonder publiek moeten plaatsvinden. Gelukkig kan iedereen wel alles volgen via de livestream, die Vereniging De Metworst dit jaar voor het eerst zal organiseren. “Helaas betekent dat de totale organisatiekosten stijgen, terwijl er veel minder inkomsten zullen zijn. Gelukkig kunnen we bouwen op een stevige basis van sponsors, maar de belangrijke inkomsten van de jaarlijkse huis-aan-huis collecte, rondgang bij winkeliers en horeca en collecte op het Vortums Veld worden gemist”, vertelt voorzitter Dick Goossens. “Vandaar dat we toch besloten hebben om de Metworstruiters deze week een flyer bij alle huizen van kerkdorp Boxmeer te laten verspreiden. Hierin wordt de Boxmeerse inwoners de mogelijkheid geboden om ons via een QR-code, gelinkt aan een ‘Tikkie’, financieel te steunen. Het bedrag kan door iedereen vrij ingevuld worden, we zijn echt met iedere steun heel erg blij. Tegelijkertijd doen we er alles aan dat niemand iets van deze mooie traditie hoeft te missen, al zal dat dit jaar zeer waarschijnlijk op afstand zijn.”

‘We zijn heel erg blij met iedere steun’

Geld overmaken
De Boxmeerse jonggezellen zullen op 15 en 16 februari bij de deuren langs gaan om de flyer in de brievenbus te bezorgen. Mocht u de flyer onverhoopt niet ontvangen of niet met de QR-code kunnen werken, dan kunt u uiteraard altijd geheel vrijwillig geld overmaken op het bankrekeningnummer ten name van Vereniging De Metworst: NL35RABO0108702766. “Uw bijdrage is van harte welkom om de Vereniging te ondersteunen in haar doelstelling om ‘Het recht van onze vaderen te handhaven’. In geval van vragen over een donatie kunt u contact opnemen met de penningmeester Jos Theunissen: penningmeester@metworst.nl.”

De Metworstvlag kan weer uit
Vanaf twee weekenden voor de Metworstrennen kan de Metworstvlag weer naar buiten. Deze mag dan tot en met Halfvasten blijven wapperen. Dit geldt niet alleen voor Metworstleden, maar voor iedereen die deze Vereniging en traditie een warm hart toedraagt. Voor wie deze nog niet in bezit heeft: de Metworstvlag is te koop bij HEMA Boxmeer of Van Dinter Media.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant