Fractievoorzitter Astrid Bannink (LPG) wil dat de Land van Cuijkse gemeenteraad durft te investeren in kernendemocratie.
Fractievoorzitter Astrid Bannink (LPG) wil dat de Land van Cuijkse gemeenteraad durft te investeren in kernendemocratie. Foto: Annelies Graafsma

LPG zet vraagtekens bij effect kernendemocratie ‘nu gemeente fors minder investereert’

Politiek 468 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De Lokale Partij Grave (LPG) zet vraagtekens bij het effect van kernendemocratie nu de gemeente fors minder investeert in de doorontwikkeling ervan. “Het serieus ramen van budgettaire ruimte voor het functioneren van de kernendemocratie is wat ons betreft een kritieke succesfactor voor het slagen van dit aspect van de herindeling”, stelt fractievoorzitter Astrid Bannink. 

“Onze boodschap is hier: kiezen voor deze optie ‘Herindelen met schaalverkleining’ brengt de verantwoordelijkheid mee voor de gemeenteraad om hier ook daadwerkelijk betekenisvol in te investeren”, vindt Bannink. Ze zet dan ook vraagtekens bij de intentie van de gemeente om 145.000 euro te investeren in kernendemocratie, terwijl adviesbureau Berenschot 400.000 euro per jaar heeft geadviseerd (3-4 FTE) om goed te kunnen voorzien in relatieonderhoud met de kernen. Zij wil nu via schriftelijke vragen weten hoe het college van B en W toch haar (toegezegde) doelen wil bereiken ‘met een fractie van de middelen en mensen’ en hoe alle kernen aan bod moeten komen bij dit beleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant