De Maaslijn verbindt Boxmeer en Cuijk met Nijmegen.
De Maaslijn verbindt Boxmeer en Cuijk met Nijmegen. Foto: Martijn Schwillens

Vooralsnog geen nachttreinen of extra stations op Maaslijn

Verkeer en vervoer 725 keer gelezen

CUIJK | Structureel een nachttrein laten rijden of meer stations op de Maaslijn tussen Boxmeer en Nijmegen lijken voor de politiek geen optie te zijn. Uit onderzoek van de provincie Limburg zou blijken dat ‘een structureel openbaar vervoernetwerk ‘s nachts niet haalbaar is’. 

“Een incidenteel nachtnet tijdens evenementen biedt wel mogelijkheden.” Dat laat het Land van Cuijkse college van B en W weten op vragen (en wensen) van D66. Daarmee schaart het gemeentebestuur zich achter de resultaten van een onderzoek dat in 2018 is uitgevoerd door de provincie Limburg, Young Talent Group en de voormalige gemeenten Boxmeer en Cuijk. Tijdens de recente verkiezingscampagne noemden meerdere partijen een nachttrein naar Nijmegen ‘een interessante aanvulling’, maar nu blijkt dus dat dit geen optie (meer) is.

Geen extra stations
De gemeente ziet niets in de suggestie van D66-raadslid Mariëlle van Zuilen om te bekijken of er meer stations gerealiseerd kunnen worden op de Maaslijn, bijvoorbeeld in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen. “Met de stations Cuijk en Boxmeer wordt voorzien in een OV-voorziening op redelijke afstand”, vindt wethouder Antoinette Maas (GroenLinks/PvdA).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant