Stormschade in Vortum-Mullem.
Stormschade in Vortum-Mullem. Foto: SK-Media
foto’s

Storm Dudley raast over regio: omgevallen bomen, partytent belandt op straat

112 2.966 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De storm ‘Dudley’ raast momenteel over het Land van Cuijk. Windstoten tot meer dan 85 kilometer per uur hebben woensdagavond en donderdagochtend voor schade gezorgd. Zo viel in Cuijk een boom op een auto, waaide een boom over de weg in Oeffelt en vloog in Vortum-Mullem een partytent op de weg.

Aan de Kardinaalsmuts in Cuijk was een boom door de wind omgewaaid. Deze kwam op een auto terecht. De brandweer haalde de boom van het voertuig af en zaagde de boom klein om af te voeren. De schade aan de auto viel mee.
In de nacht van woensdag op donderdag moest de brandweer in Oeffelt er rond 5.00 uur uit om een boom van de weg te halen. Deze was door de storm omgevallen en deels in een tuin terechtgekomen. Ook blokkeerde de boom de weg.
In Vortum-Mullem was een partytent losgeraakt en over de schutting op de Luinbeekweg terecht gekomen. De buizenconstructie van de tent moest door de brandweer worden doorgeknipt om de weg weer vrij te maken. De tent moet als verloren worden beschouwd.

Vrijdag weer?
Elders in het Land van Cuijk was er sprake van lichte stormschade, met takken die op de weg lagen en verkeersborden die waren omgevallen. Het trein- en autoverkeer liepen geen vertraging op. In de loop van de dag neemt de storm af. Voor vrijdagavond is opnieuw veel regen en storm voorspeld.

Omgevallen boom in Cuijk.
Omgevallen boom in Oeffelt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant