DAW Schaijk ontvangt zondag koploper CHC uit Den Bosch
DAW Schaijk ontvangt zondag koploper CHC uit Den Bosch Foto: Peter Kuijpers

2F: DAW Schaijk – CHC knipperend affiche, opnieuw regen voorspeld komend weekend

Voetbal 1.075 keer gelezen

Het eerste volledige programma herbergt leuke duels. Een topontmoeting is zonder meer de nummer één CHC dat naar Schaijk afreist en DAW treft. Gaat Vianen Vooruit na drie maanden eindelijk weer voetballen? Olympia’18 is 2022 matig, zeg maar slecht, begonnen met twee nederlagen. Zondag naar Emplina dat thuis nog niet verloor. Veel te bespreken waar storm Eunice al bescheiden tegen het redactieraam klopt.

Door: Peter Kuijpers

DAW Schaijk ontvangt (virtuele) koploper CHC uit Den Bosch dat afgelopen donderdag nog won van het bezoekende EVVC. DAW Schaijk liet de tanden zien in het duel bij Olympia’18 waar met 0-2 werd gewonnen. De overwinning overigens, uit bij Olympia’18, werd stevig gevierd bij DAW even goed gevierd, maar inmiddels staat het vizier alweer op CHC. Wederom een mooie uitdaging tegen het team met individueel misschien wel de beste spelers in deze klasse. Tegen Olympia’18 hebben we laten zien dat je als collectief met veel strijd, inzet en beleving het iedere tegenstander lastig kunt maken en wonnen we uiteindelijk verdiend. En dat ondanks dat we drie belangrijke spelers (vanwege een schorsing en blessures) moesten missen. Gezien het drukke speelschema zal iedereen hier de komende maanden mee te maken gaan krijgen. De breedte van onze selectie zou wat dat betreft een voordeel moeten zijn. Met zestien spelers voor DAW 1 en daarachter nog een aantal spelers van DAW-2 hopen we zo lang mogelijk mee te doen dit seizoen.”

EVVC – Real Lunet
EVVC likt de wonden van het midweek duel in Den Bosch bij CHC. Rode en gele kaarten vielen aan beiden zijden. Meest vervelende is het rood van sterkhouder Rob van Dijk die de wedstrijd tegen collega laagvlieger Real Lunet vanaf de kant moet bekijken. Trainer Antwan van Rijn, die aan zijn laatste seizoen bezig is bij de Vinkelaren, zou vandaag eens kijken of wellicht de schade opmaken wat er voor hem komende zondag beschikbaar is. Belangrijk duel om weg te komen uit de hoek waar aan het einde van het seizoen de figuurlijke klappen vallen.

Volkel – Prinses Irene
De Volkelaren hebben maar één doel weg te komen uit de gevaren hoek van deze klasse. Na twee nederlagen vlak voor de lange winter/corona stop is het weer de hoogste tijd voor iets leuks. Zondag komt Prinses Irene naar De Eeuwsels. De ploeg uit Nistelrode ging zondag onverdiend onderuit bij koploper SVSSS in Udenhout. Een lekkere kluif voor trainer Michiel Jans met een toefje derbygehalte.


Trainer van Prinses Irene Erik Meulendijk (L) met naast hem oud voorzitter en nu leider René van der Ven (foto Peter Kuijpers) 

Volharding – Heeswijk
Trainer Johan Vullings wil geen woord meer horen over zijn opvallend afscheid einde seizoen. Ook niet als we hem confronteren met een reactie van de kern uit zijn groep die volledig achter de huidige trainer staat. Vullings: “Leuk dat te horen, maar ik heb er voldoende over gezegd, Voor mij is het een gesloten boek. Ik ga me concentreren op Volharding om hier met wellicht iets fantastisch af te sluiten.” Daar lijkt Volharding dan ook mee bezig met als bewijs de fraaie winst op Olympia’18 gisteren en het behalen van de periode. Heeswijk moet te doen zijn, maar niemand wint zomaar van Heeswijk. Een feit dat je de naar ZSV vertrekkende trainer Vullings niet hoeft te vertellen.

Venhorst – Vianen Vooruit
Twee teams die al maanden geen competitievoetbal meer hebben gespeeld. De KNVB zit de clubs, waaronder Vianen Vooruit, behoorlijk op de hielen. Donderdag moest de club uitwijken naar VCA dat wél verlichting heeft op het hoofdveld. Maar ook daar bleek het veld niet bespeelbaar en ging het duel met Helvoirt eveneens niet door. Trainer Joost Janssen: “Zondag naar Venhorst. Ik kijk er naar uit om op bezoek te gaan, oude bekende te zien en ondanks dat ik ze alles gun toch drie punten mee naar huis te nemen. Wij hebben de afgelopen periode drie oefenwedstrijden gespeeld waarin het spel en de conditie zich op een positieve manier aan het ontwikkelen is. Het besef dat we van de eerste tot de allerlaatste minuut voor elke meter moeten knokken en veel energie in de wedstrijd moeten leggen is er steeds meer. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden”, aldus de trainer van Vianen Vooruit.


Foto Rik Renirie met aanvallende bedoelingen (foto - HANNY VD LINDEN)

Emplina – Olympia’18
Dat hazen sportief niet naar wens lopen bij Olympia’18 wordt met de week duidelijker. Drie punten uit de laatste vier wedstrijden is gezien de status van de club magertjes. Olympia’18 is het even kwijt en het mist de echte sterkhouders om zich te profileren als we van de club uit Boxmeer gewend waren. De club is wat weggezakt naar de middenmoot van 2F maar de ervaren Beijer heeft nog voldoende gereedschap in zijn kist om dat euvel te repareren. Zondag naar Emplina dat met een wedstrijd minder één puntje boven Olympia’18 staat.

Programma komende zondag:

DAW Schaijk-CHC
EVVC-Real Lunet
Helvoirt-SVSSS
Volkel-Prinses Irene
Volharding-Heeswijk
Venhorst-Vianen Vooruit
Emplina-Olympia’18

Stand (met update 18-2)
1.CHC 10-23
2.SVSSS 10-21
3.Volharding 9-20
4.DAW Schaijk 10-20
5.Emplina 9-17
6.Olympia’18 10-16
7.Prinses Irene 10-13
8.Helvoirt 9-12
9.Heeswijk 9-10
10.Volkel 9-8
11.Real Lunet 9-7
12.EVVC 9-7
13.Vianen Vooruit 8-4
14.Venhorst 9-1

Afbeelding
Trainer Erik Meulendijk (L) met naast hem oud voorzitter en nu leider René van der Ven (foto Peter Kuijpers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant