Een omgevallen boom op de Beugenseweg in Boxmeer.
Een omgevallen boom op de Beugenseweg in Boxmeer. Foto: Persbureau SK-Media
foto’s

Veel omgevallen bomen en schade door storm Eunice in Land van Cuijk

112 7.610 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De storm Eunice, die sinds vrijdagmiddag over Nederland en dus ook over het Land van Cuijk raast, heeft in de regio voor veel schade gezorgd. Ook zijn er op meerdere plaatsen bomen omgevallen. Incidenten met verwondingen deden zich niet voor. In het Land van Cuijk zijn windsnelheden tot 113 kilometer per uur gemeten. 

In Sint Agatha braken aan de Kloosterlaan opmerkelijk genoeg drie bomen naast elkaar af. Eén van de bomen kwam op de oprit terecht en miste maar rakelings een woning. Elders in het dorp, aan de Odiliadijk, brak een tak af. Die vloog tegen een lantaarnpaal en bord aan. Beiden zijn beschadigd.
Op de Beersebaan in Haps waaide een grote boom om. Deze viel in een weiland. Wel liet de boom een groot gat langs de weg achter. De gemeente gaat dit gat vullen om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen. Elders in Haps, nabij de A73, waaide een zeil van een reclamezuil. Dit kwam op de geleiderail terecht.
Aan de Stappert in Haps kwam de brandweer in actie vanwege een omgevallen muur. Buurtbewoners hoorden een harde klap en zag in een pad achter de huizen dat een muur en schutting om waren gewaaid. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft een deel van de muur gestut en het pad afgezet met lint
In de Kraaijenbergse Plassen in Linden is een woonboot in de problemen gekomen. Een woonboot aan de Oostermeerweg dreigde los te geraken door de storm. De brandweer heeft geholpen om de boot weer vast te leggen.
Aan de Guldengaarde in Cuijk is een boom over de weg gevallen. In dezelfde straat waaide een dak van een dakkapel van een woning deels weg. De Hagelkruis is vrijdagavond enige tijd versperd geweest vanwege een omgevallen boom, die de weg in zijn volledige breedte blokkeerde. De opgeroepen brandweer heeft de weg vrij gemaakt, zodat het verkeer er weer door kon.
Bij een bos aan de Graafseweg in Boxmeer is een boom met wortel en al omgewaaid. Deze ligt echter op een besloten weggetje en wordt in een later stadium opgeruimd. Het Jezusbeeld op ‘t Zand in Boxmeer geraakte beschadigd door een omgevallen boom. Op de Beugenseweg versperde een omgevallen boom enige tijd het fietspad. Deze lag over een parkeerhaven langs de weg. De brandweer heeft het fietspad en parkeerhaven vrijgemaakt.
In Mill rukte de brandweer uit voor problemen op het dak van het voormalige gemeentehuis aan de Kerkstraat. Daar was het dak deels losgeraakt en door de brandweer weer vastgemaakt.
In Maashees viel een boom op twee auto’s. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en moeten waarschijnlijk als total-loss worden beschouwd.

Omgevallen boom aan de Beerseweg in Haps.
Een zeil van een reclamezuil raakte los en kwam vast te zitten op de geleidrails van de snelweg.
In Boxmeer viel een boom met wortel en al om.
Aan de Kloosterlaan in Sint Agatha vielen drie bomen om.
In Sint Agatha raakten een lantaarnpaal en verkeersbord zwaar beschadigd.
In Linden dreigde een woonboot los te geraken.
Het Jezusbeeld aan ‘t Zand in Boxmeer raakte beschadigd door een omgevallen boom
Twee auto’s in Maashees  zwaar beschadigd door een omgevallen boom.
Omgevallen boom aan de Guldengaarde in Cuijk.
Een flinke boom blokkeerde de Hagelkruis in Cuijk.
In Haps stortte door de storm een muurtje in.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant