Vitesse'08 verloor thuis met 1-4 van EGS'20.
Vitesse'08 verloor thuis met 1-4 van EGS'20. Foto: Bas Delhij

3D: EGS’20 in slotfase voorbij Vitesse’08, eerste punt Hapse Boys

Voetbal 1.445 keer gelezen

De derde klasse D heeft een nieuwe koploper. Melderslo nam de koppositie over van Boekel Sport, dat zelf niet actie kwam tegen Excellent (afgelast). EGS’20 boekte een ruime overwinning (1-4) op Vitesse’08 door een hattrick van Roel van de Boogaard. Hapse Boys is na tien wedstrijden eindelijk van de hatelijke nul af door een spectaculair gelijkspel (3-3) in Wanssum.

EGS’20 is vooralsnog bezig aan een prima 2022. Waar anderhalve week geleden al met 6-1 werd gewonnen, maakte de fusieclub er vanmiddag vier tegen Vitesse’08. Toch was de 1-4 zege op de tien Gennepenaren wat geflatteerd. EGS nam in de tweede minuut de leiding via Roel van de Bogaard. De gasten kwamen vlak voor rust in een zetel toen Teun Martens rood kreeg na een harde charge op Hidde Hoogstraten. Met tien man kwam Vitesse toch langszij. Rick Maassen benutte na een uur spelen een toegekende penalty.
Uiteindelijk boekte EGS’20 toch de allereerste uitzege in de clubgeschiedenis omdat Van de Boogaard nog tweemaal scoorde en Hessel van Tienen er uiteindelijk 1-4 van maakte. “Ik ben tevreden met de overwinning, maar het was niet onze beste wedstrijd. Het weer en de speelstijl van Vitesse waren lastig. Uiteindelijk was de winst wel terecht”, vond Remco ten Hoopen van EGS’20. “Tot aan de zeventigste minuut stond het goed bij ons en gaven we eigenlijk niks weg. Na de 1-2 was het echter afgelopen. Zeker toen meteen daarna de 1-3 viel, was het klaar”, zag Ales Jurcik van Vitesse’08.

Eindelijk van de nul af
Hapse Boys behaalde een gelijkspel op het kunstgras van SV United: 3-3. Reden voor een klein feestje, zou je denken. Toch was er na afloop nog geen jubelstemming bij trainer Wilfred Schoonderbeek, die opnieuw zag hoe zijn ploeg bij de stand 3-3 weer twee grote kansen onbenut liet. Wouter Peeters Weem en Rens Thijssen brachten Hapse Boys twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk moest Tim Janssen eraan te pas komen om nog een puntje te redden voor de gasten. Schoonderbeek: “Bij vlagen konden we goed onder de druk uit spelen en kansen creëren. Bij 3-2 waren zij wel een paar keer gevaarlijk, maar daar bleef het gelukkig bij. De tegengoals vielen uit persoonlijke fouten. Zonde, want we scoorden natuurlijk zelf drie keer en net voor het einde kregen we nog twee 1000% kansen. Eentje zelfs voor open doel. Zonde, maar het eerste punt is binnen”, toonde de Groesbekenaar zich ook een realist.

Lees deze week een uitgebreid interview met Wilfred Schoonderbeek op Kliksport.