Als het aan LPG ligt, kan de nieuwe gemeente Land van Cuijk gebruik blijven maken van de gemeentehuizen in Cuijk en Grave.
Als het aan LPG ligt, kan de nieuwe gemeente Land van Cuijk gebruik blijven maken van de gemeentehuizen in Cuijk en Grave. Foto: Martijn Schwillens

‘Steek geen 16 miljoen euro gemeenschapsgeld in verbouwing gemeentehuis’

Politiek 1.614 keer gelezen

GRAVE/CUIJK | Fractievoorzitter Astrid Bannink (LPG) komt met een alternatief voor de realisatie van een nieuw duur gemeentehuis voor het Land van Cuijk. In plaats van 16 miljoen euro gemeenschapsgeld te investeren in vernieuwbouw in Boxmeer, stelt Bannink voor de huidige gemeentehuizen in Cuijk en Grave te gebruiken.

“De kosten waren geraamd op negen miljoen, we zitten nu al op vijftien of zestien miljoen en we schatten zelf in dat, gezien de huidige bouwmarkt en kosten, we het daar ook niet mee gaan redden.” Dat vertelde Astrid afgelopen donderdag in het programma Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk. “We hebben daar zorgen over en helemaal nu we de begroting hebben gezien. Het college adviseert om weinig nieuw beleid aan te nemen omdat we eigenlijk niet zoveel middelen hebben.” Via een amendement wil de LPG in de raadsvergadering van 10 maart de vernieuwbouwplannen stopzetten en overgaan op het gebruik blijven maken van de huidige gemeentehuizen in Cuijk en/of Grave.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant