Mariëlla Bastiaans
Mariëlla Bastiaans Foto: Gemeente Land van Cuijk
column

‘Politiek: van en voor iedereen!’

Column 252 keer gelezen

Graag stel ik me aan u voor! Mijn naam is Mariëlla Bastiaans, 55 jaar oud en geboren en getogen in Mill. Moeder van 3 volwassen kinderen: Lins, Leroy en Niels. Getrouwd met René. In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als Teammanager Sociaal Domein bij de Gemeente Deurne.

Samen met mijn broer ben ik opgegroeid in een warm en hardwerkend arbeidersgezin. Politiek was bij ons thuis een ver van mijn bed show. Daar werd nauwelijks over gesproken. Pas toen ik 20 jaar geleden bij de Gemeente Mill en Sint Hubert kwam werken leerde ik vanuit mijn functie het politieke speelveld kennen. Later woonde ik als leidinggevende vanuit de ambtelijk ondersteuning bij de Werkorganisatie CGM regelmatig raads- en commissievergaderingen bij.

Toen ik in 2018 afscheid nam bij CGM riep ik dat ik nu zelf de lokale politiek in zou mogen gaan. Niet wetende dat dit op 3 januari 2022 werkelijkheid zou worden in onze nieuwe gemeente Land van Cuijk. En dat vind ik als groentje best spannend! Want er wacht onze gemeenteraad een aantal zware taken en dossiers. Daarnaast vraagt een gemeente met de omvang van het Land van Cuijk een andere manier van besturen dan in de voormalige kleinere gemeenten. Gelijktijdig willen we verbinding houden met inwoners van alle 33 kernen met ieder een eigen identiteit en een eigen kleur. Dat betekent dat we vooral goed moeten luisteren om die verbinding te kunnen houden. We moeten weten wat er leeft en wat er speelt. En er moet alle ruimte zijn voor burgerinitiatieven. Vanuit mijn rol in 2019 bij het Burgerinitiatief ‘Gemeente Mill in één gemeente Land van Cuijk’ heb ik mogen ervaren dat gedragen ideeën vanuit inwoners daadwerkelijk politieke processen kunnen beïnvloeden.

In 2020 maakte ik kennis met Liberaal LVC. Hun werkwijze en cultuur sloten aan bij mijn ideeën over open en eerlijke politiek. Ik had direct een klik met fractieleider Liesbeth van Heeswijk. “What you see is what you get”, transparant, gewoon jezelf kunnen zijn en aan de slag voor onze medeburgers. Want we willen geen besluiten nemen over inwoners maar mèt inwoners!
Mijn aandachtsvelden binnen Liberaal LVC zijn het Sociale Domein, Burgerparticipatie, Kernendemocratie en Dienstverlening. Een laagdrempelige dienstverlening waarbij vragen van inwoners snel beantwoord worden. Waarbij inwoners zich gehoord voelen. En waarbij inwoners wat vaker het antwoord “Ja, mits...” gaan krijgen in plaats van “Nee, want…”. En laten we als volksvertegenwoordigers politiek beter bereikbaar en beter begrijpbaar maken voor iedereen!

Mariëlla Bastiaans, Liberaal Land van Cuijk
06-40433949

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant