Afbeelding

Jantje Bax aan de slag als pastoraal werkster

Religie 734 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Begin deze maand is mevrouw Jantje Bax aan de slag gegaan als pastoraal werkster van de parochie Maria, Moeder van Kerk. Zij completeert hiermee in Sint Anthonis het pastorale team, dat verder bestaat uit pastoor Norbert van der Sluis en kapelaan Raaphorst.

[image=302909]

Jantje Bax (50) behaalde haar doctoraal Klassieke Theologie aan de Theologische Faculteit van de Universiteit van Tilburg en was tien jaar werkzaam in een aantal fusieparochies in Den Bosch. Daarnaast is zij consulent van de kerkelijke rechtbank van het Aartsbisdom Utrecht voor de ongeldigverklaring van huwelijken. Tevens is ze voorzitter van de landelijke Vereniging Vrouwen in de R.K. Kerk. Hoewel in Boxtel geboren, liggen haar wortels in Oeffelt. Haar overgrootvader Jan Bax is daar geboren en was hoofdconducteur de spoorvervoerder op het Duits Lijntje.
Zowel het parochiebestuur als mevrouw Bax vertrouwt erop dat ze in goede samenwerking met pastoor Van der Sluis, kapelaan Raaphorst en het bestuur een belangrijke impuls kan geven aan de opbouw van de parochie. Haar voornaamste werkterreinen betreffen de catechese en de diaconie, zowel bij bestaande projecten als initiatieven tot nieuwe activiteiten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant