Joost Janssen van Vianen Vooruit: "We hebben hard getraind"
Joost Janssen van Vianen Vooruit: "We hebben hard getraind" Foto: Eric Elbers
+update

2F: Drie wedstrijden herbergt het programma voor donderdagavond

Voetbal 1.184 keer gelezen

Het programma wat voor zondag stond gepland is door de meeste clubs verschoven naar de donderdagavond of later. Reden is dat er schijnbaar toch plots carnaval gevierd gaat worden. Dit ondanks dat de meeste carnavalsclubs niet eens een prins hebben gekozen. Of wellicht dat die van twee jaar geleden wordt opgepoetst ook nog zonder optocht. Maakt niet uit, het is de getergde horeca gegund. Volkel speelde gisteren al uit naar Real Lunet, morgen op donderdag, mogen de overige opdraven. Venhorst dat de bal al drie maanden niet zag rollen voor de competitie ontvangt EVVC. Heeswijk ziet Emplina aan de start verschijnen en voor Vianen Vooruit, dat Volharding ontvangt, hetzelfde verhaal als Venhorst. 

Door Peter Kuijpers

We roepen het al weken het zal een zware kruistocht worden naar de datum van 6 juni. Je kan het de bond ook onmogelijk kwalijk nemen dat ze er als de kippen bijzijn om afgelastingen onmiddellijk weer in te plannen. Dan kan je piepen over licht, velden of geen mensen beschikbaar, het laat de competitieleider geen andere keus en we benijden hem niet. Er is in het programma geen millimeter ruimte om het anders te doen dan de midweken. Corona overkwam ons, daar heeft niemand schuld aan zelfs niet de bond. Met wat positieve creativiteit en wil om te spelen is er veel mogelijk. In 3D speelt naar verluidt Boekel Sport met een verzopen sportpark De Donk het duel met Excellent in het stadion van Helmond Sport. Gemert en SV Venray waren geen optie. Wilskracht heet zoiets. Minister-president Jan Peter Balkenende zou het de VOC mentaliteit te noemen.

Venhorst - EVVC
Eindelijk weer eens voetbal zullen de getrouwen in Venhorst denken. Het is inderdaad een krom tijdje geleden dat er op de Voskuilen voor de competitie is afgetrapt. Blessures zullen op die van Thijs van Sleeuwen na allang geheeld zijn. EVVC speelde dit jaar al tweemaal. Uit bij kampioenskandidaat CHC werd er met 2-0 verloren. Afgelopen week op de eigen Zwaan peurde het team van trainer Antwan van Rijn één puntje uit het thuisduel met Real Lunet. Een open duel donderdag heet dat dan waar om 20.00 uur de bal gaat rollen.


Thijs van Sleeuwen wordt node gemist bij Venhorst, maar Thijs zit nog in het hersteltraject 

Heeswijk – Emplina
De mannen van trainer Theo van Lieshout pakten in Vierlingsbeek bij kampioenskandidaat Volharding keurig een puntje. Emplina verpletterde het bezoekende Olympia’18 dat de weg even kwijt is. “Dit weekend rust zal ons goed uitkomen”, wist trainer Wil Beijer Kliksport te melden. Mooi duel morgenavond op Balledonk waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Vianen Vooruit – Volharding
De ploeg van scheidend trainer Johan Vullings moest zondag een punt laten aan Heeswijk. Geen echte ramp maar in thuiswedstrijden zijn toch meestal meer punten ingecalculeerd op Soetendaal. De reis gaat naar Vianen voor de Vierlingsbekers. Met wat scorebordjournalistiek zou je spreken van een vooraf berekende zege. Dat zou echter een grote vergissing zijn. Vianen Vooruit kampte lang met blessures van sterkhouders en die vervang je niet zo snel op in een klein dorpje als Vianen. Trainer Joost Janssen: “Wij hebben de afgelopen periode vier oefenwedstrijden gespeeld waarin het spel en de conditie zich op een positieve manier aan het ontwikkelen is. Het besef dat we van de eerste tot de allerlaatste minuut voor elke meter moeten knokken en veel energie in de wedstrijd moeten leggen is er steeds meer. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de komende wedstrijden.” Een mooi duel voor de coaches Vullings en Joost Janssen. Om 20.15 fluit scheidsrechter Gerard Briene uit Ingen voor aanvang.

Stand:
1.SVSSS 11-24
2.CHC 11-23
3.DAW Schaijk 11-23
4.Volharding 10-21
5.Emplina 10-20
6.Olympia’18 11-16
7.Prinses Irene 11-14
8.Helvoirt 10-12
9.Heeswijk 10-11
10.Real Lunet 11-11
11.Volkel 11-9
12. EVVC 10-08
13.Vianen Vooruit 8-4
14.Venhorst 9-1

22-februari
Real Lunet - Volkel 4-0

24-februari
Venhorst - EVVC (In Vinkel)
Heeswijk - Emplina
Vianen Vooruit - Volharding (In Vierlingsbeek)

3-maart
Venhorst - Vianen Vooruit

6-maart

DAW Schaijk-Real Lunet
Helvoirt-Olympia’18
Volkel-EVVC
Prinses Irene-Venhorst
Volharding-CHC
Heeswijk-Vianen Vooruit
Emplina-SVSSS
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant