Stichting Kakelbont wilde op de hoek Mariaplein-Sint Annastraat in Cuijk woonunits voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking realiseren.
Stichting Kakelbont wilde op de hoek Mariaplein-Sint Annastraat in Cuijk woonunits voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking realiseren. Foto: Martijn Schwillens

Gemeente: ‘Geen toezeggingen gedaan over zorgwoningen’

Politiek 843 keer gelezen

CUIJK | Wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) heeft de Stichting Kakelbond in mei 2021 geen concrete toezeggingen gedaan over de ontwikkeling van zorgwoningen voor jongvolwassenen met een beperking op de locatie St. Annastraat/Mariaplein in Cuijk. 

Door Martijn Schwillens

Dat stelt het college van B en W op vragen van LPG. Aanleiding was een boze brief van de stichting over het afwijzen van een schetsplan voor de locatie, die volgens Kakelbond tijdens een overleg op 18 mei 2021 door Jilisen was toegezegd. “De stichting is aangegeven dat het aan hen was om te onderzoeken of het kon en of het passend zou zijn voor deze locatie. De initiatiefnemers is toen duidelijk gemaakt dat er een risico was dat het plan negatief beoordeeld zou kunnen worden”, verduidelijkt wethouder Bouke de Bruin (CDA), die het dossier na de gemeentelijke herindeling heeft overgenomen. Volgens de gemeente zijn tijdens het gesprek van 18 mei meer locaties genoemd.

‘De initiatiefnemers is toen duidelijk gemaakt dat er een risico was dat het plan negatief beoordeeld zou kunnen worden’

Geen quotum
Dat de locatie afgewezen zou zijn omdat Cuijk ‘een quotum’ voor zorgprojecten zou hanteren, doet de gemeente af als onzin. “Daar is door ons niet over gesproken.”
De wethouders De Bruin en Willy Hendriks (Team Lokaal) gaan nu in gesprek met Kakelbond om te zien of een andere locatie gevonden kan worden of aansluiting gevonden kan worden met andere initiatiefnemers. “Omdat er momenteel meerdere initiatieven binnen het centrum van Cuijk lopen voor zorgaanbod.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant