De cursus hardlopen levert deelnemers de juiste basistechniek op.
De cursus hardlopen levert deelnemers de juiste basistechniek op.

Hardloopcursus voor beginners in Gennep gaat bijna van start

Sport 241 keer gelezen

GENNEP | Op dinsdag 8 maart start weer een hardloopcursus in Gennep speciaal voor de beginnende hardloper. Deze cursus wordt gegeven door Gennep Atletiek en zal vijftien weken duren. 

De trainingsdagen zijn dinsdagavond (aanvang 19.00 uur) en zaterdagmorgen (aanvang 09.00 uur). Op beide dagen is de start vanaf sportpark ‘De Heijkuul’ aan de Langeweg in Gennep. In deze vijftien weken worden deelnemers via een geleidelijk opbouwschema getraind tot het gemakkelijk aan een stuk kunnen hardlopen van zo’n 5,5 km. Tijdens deze periode zal er onder meer aandacht besteed worden aan de basistechniek van hardlopen, lichaamshouding, spierkrachtverbetering en blessurepreventie. 

Lekker samen sporten
De cursus wordt afgesloten met deelname aan de Gennepse Kuul- en Bosloop op zaterdagmiddag 18 juni 2022 op het onderdeel 5 kilometer. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen 50 euro, dit is inclusief deelname aan de Genneperhuysloop en een tijdelijk lidmaatschap bij onze vereniging en de Atletiekunie in verband met verzekering. “Voordat je besluit om deel te nemen aan de cursus, kun je vrijblijvend deelnemen aan een eerste training. Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om het tijdelijk lidmaatschap om te zetten in een definitief lidmaatschap. Alvorens je aansluit bij een van de bestaande loopgroepen, wordt je begeleid naar het aaneengesloten kunnen hardlopen van een uurtje in je eigen tempo”, aldus Gennep Atletiek.
Meer informatie en inschrijven via looptrainer@vitesse08.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant