Prinses Mieke, Nar Tom en Prins Johann van de Klotstèkers uit Wilbertoord genieten met volle teugen van het carnaval. Foto: RVG
Prinses Mieke, Nar Tom en Prins Johann van de Klotstèkers uit Wilbertoord genieten met volle teugen van het carnaval. Foto: RVG Foto: Rudolf van Gemert
Carnaval in Wilbertoord

‘We kunnen toch nog samen carnaval vieren’

Carnaval 685 keer gelezen

WILBERTOORD | ‘Eindelijk mogen we er weer tegenaan, en maken we d’r samen een kei schonne carnaval van’. Dat is de lijfspreuk van Prins Johann d’n Urste en Prinses Mieke. “Wij willen meer heersen over de Klotstèkers en Klotstèkerinnekes dan het virus. Er is goed nagedacht over onze passende lijfspreuk. Wij zijn er klaar voor en hebben er veel zin in”, vertelt het prinsenpaar.   

Door Rudolf van Gemert  

Johann en Mieke van de Sande moesten het lang geheim houden, maar iedereen mag het nu weten. Zij zijn het prinsenpaar. Johann komt eigenlijk uit Odiliapeel, waar carnaval natuurlijk ook voor hem al vroeg een begrip was. Na negen jaar op de vrachtwagen bij Nabuurs in Haps te hebben gezeten stapte Johann over naar het werken met een minigraver. “Dit bevalt me prima en geeft me voldoening, en ik heb genoeg tijd over om aandacht te schenken aan mijn gezin.” Samen met zijn Wilbertoordse Mieke heeft hij een gelukkig gezin in Wilbertoord. Mieke: “Ik werk in de zorg bij Ziekenhuis Pantijn. Normaal de hart-/longafdeling, maar door omstandigheden was het corona geworden.”

“Carnaval was bij ons thuis altijd een feest. De buurtoptochten waren traditie en altijd supergezellig. Dansmarieke zijn bij de jeugd en volwassenen had ik voor geen goud willen missen. Ik ben een carnavalsmens en overslaan hoort er zeker niet bij.” Johann vult aan: “Carnaval is onze gezamenlijke hobby met veel aandacht voor de jeugdcommissie. Floormanager zijn bij de pronkzittingen en decors opzetten deed ik altijd met veel plezier. We kregen in november buiten nog een indrukwekkende serenade, maar daarna ging alles dicht. We hebben samen een Prinsencontract getekend en we blijven in 2023 ook nog in functie, samen met ons gevolg waaronder nar Tom. Hopelijk kunnen we dan het hele traject meebeleven en nog extra gaan genieten.” 

Naast het prinsenpaar is dus ook altijd een nar in beeld. Vorst Willem had na eerder contact in het geheim opnieuw gesproken met de potentiële nar. Tom Raaijmakers hoefde niet lang na te denken. Tom: “De pronkzitting is zeker mijn grote hobby, maar dan als deelnemer. Na actief te zijn geweest als raadslid had ik al vaker gedacht dat ik nar zou worden, maar nu is het werkelijkheid. Ik ben een echte carnavalist en keer standaard altijd als laatste huiswaarts. Ik ben ook jeugdprins geweest en ik was actief bij pronkzittingen. Als lid van de boerenbruiloftcommissie is het ook genieten. Mijn grote wens is uitgekomen samen ons mooie prinsenpaar.” Prinsenpaar: “Wij vinden het super en hadden het niet beter kunnen treffen. Onze nieuwe en extra lijfspreuk is: Met een stok in de neus en een test in ons hand gaan we voorop in carnavalsland. Alaaf!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant