Prins Jop en Prinses Lobke van De Bokken uit St. Hubert kunnen dit jaar toch carnaval vieren. Foto Rudolf van Gemert.
Prins Jop en Prinses Lobke van De Bokken uit St. Hubert kunnen dit jaar toch carnaval vieren. Foto Rudolf van Gemert.
Carnaval in Sint Hubert

‘Carnaval 2022, we gaan ouderwets samen genieten’

Carnaval 1.183 keer gelezen

SINT HUBERT | Lijfspreuk: Mi Prins Jop en Prinses Lob, gaon we deze carnaval vol d’rop!’ Het jonge prinsenpaar is er klaar voor en gaat met groot enthousiasme carnaval vieren met alle liefhebbers in Sint Hubert. Prins Job en Prinses Lobke zijn ervaren carnavalsvierders en zullen zeker iedereen weer veel vreugde brengen na de afgelopen coronaperiode.   

Door Rudolf van Gemert  

Prins Jop en Prinses Lobke kennen elkaar al tien jaar en dat maakt hen een perfect prinsenpaar. Ze spelen allebei wekelijks hun voetbalwedstrijd en zijn enthousiaste bokken in carnavalstijd. Prinses Lobke is een rasechte Sint Hubertse. “Ik ben medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de BSO-kinderopvang, waar we als prinsenpaar ook een bezoekje brengen. Carnaval was en is heel belangrijk voor ons, dat is ons doorgegeven vanuit onze ouders en grootouders. Boerenbruidspaar zijn, optochten meedoen blijft super. Gewoon alle dagen carnaval vieren, daar gaan we altijd voor. Ik heb met Jop ook hierin de perfecte partner gevonden.” 

Jop: “Ik kom oorspronkelijk uit Wanroij en ben werkzaam als calculator en planner bij een hoveniersbedrijf. Bij ons thuis kregen we carnaval met de paplepel ingegoten. Van een blikje sinas op jonge leeftijd naar priklimonade en uiteindelijk werd het biertjes drinken. De prinsencommissie kwam onverwacht met de vraag of wij prinsenpaar wilden worden. We moesten erover nadenken, maar hebben met overtuiging ja gezegd. We hebben ook prinsenpaar-vrienden en dit was onze eenmalige kans genomen om dit te mogen doen. We hebben hier ook nooit spijt van gehad.” 

Daar is Lobke het roerend mee eens. “We moesten in het geheim een jurk gaan uitzoeken, en dat was niet zo makkelijk. Samen met onze hofdame en adjudant zijn we in Den Bosch op zoek geweest naar een prinsessenjurk. Ik heb ontelbare jurken gepast, maar niets gevonden. Vervolgens naar Van Tilburg in Nistelrode geweest en gewinkeld in Eindhoven. Eind van de dag zonder jurk weer naar huis. De jurk is toch gekomen, maar dan via internet gekocht.” Jop moest zijn pak in Venray passen. “Toevallig door carnavallers toch herkend bij het passen. Het pak zit prima en het voelt als een prins. Onze voortreffelijke narrin Sien is heel belangrijk voor ons.” Sien Janssen: “Ik wilde graag narrin worden en ik geniet met dit mooie prinsenpaar Jop en Lobke. Mijn ouders waren het 33e prinsenpaar, dus een jubileum. Mijn broers zijn adjudant geweest en ik ben zes keer dansmarieke geweest. Carnaval zit in mijn bloed en dat geldt ook voor het prinsenpaar.” Jop en Lobke met een grote lach: “Dit jaar was een korte carnaval, maar in 2023 zijn we met ons gevolg weer opnieuw het prinsenpaar. Alaaf!”  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant