Justin Damen met de 1-0 na vier minuten
Justin Damen met de 1-0 na vier minuten Foto: Peter Kuijpers

2F: Volkel pakt belangrijke punten bij EVVC, DAW klopt Real Lunet en is weer koploper

Voetbal 1.895 keer gelezen

VOLKEL | “Zondag moeten we echt punten pakken”, zei trainer Michiel Jans eerder deze week. Deze wens kwam uit het werden er drie. Volkel had het geluk dat het al in de 4e minuut scoorde door Justin Damen. EVVC had daarentegen de pech dat het twee minuten later Rob van Dijk moest wisselen met een schouderblessure. Volkel kwam eigenlijk maar zelden in de problemen en kreeg kansen. Na rust was het Justin Damen met zijn tweede die de 2-0 eindstand bepaalde. DAW won mager van Real Lunet en pakte opnieuw de kop in 2F.

Het zonnetje scheen weelderig op de Eeuwsels. Wel klagende bestuursleden over de slechte staat van het veld. “Ons hoofdveld (kunstgras) ligt er nu 8 jaar in en moet op de schop. Een paar weken geleden stond het onder water, dat mag toch niet voor een kunstgrasveld. Echt we hopen dat de gemeente hier wat aan gaat doen voor ons clubje”, wist een bestuurslid Kliksport te melden.

Volkelse armen
Voetballend gaat het Volkel nog niet echt voor de wind. De club moet alle registers opentrekken om zich in deze tweede klasse staande te houden. Met negen puntjes uit elf wedstrijden houdt het alleen nog Vianen Vooruit (tegenstander zondag) en Venhorst onder zich. Om half drie gaf de boomlange scheidsrechter Kylian Walthuis het sein tot voetballen. Vier minuten later konden de Volkelse armen al de hoogte in. Bram van de Locht gaf scherp voor vanaf links waar Justin Damen slim in kon tikken langs de uitlopende EVVC-doelman Dilan Heurkens. Twee minuten later een dompertje voor trainer Antwan van Rijn en het slachtoffer Rob van Dijk zelf. Lang bleef de Vinkelaar liggen, zeker acht minuten, maar moest zich laten vervangen met een pijnlijke schouder. Voor hem kwam Bart Haerkens. De beste kansen waren nog voor Volkel, waar Heurkens zich onderscheidde. EVVC scoorde wel maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Drie hoekschoppen achtereen waren de enige wapenfeiten van de Vinkelaren wat een 1-0 ruststand gaf.

Justin Damen
Twee ongewijzigde teams na rust, waar hoe langer hoe meer bleek dat de ideetjes bij EVVC toch van mister Vinkel Gerwin van den Boom moesten komen. Nam zijn team coachend en sturend bij de hand en was hij opnieuw een van de belangrijkste mensen van EVVC. De bezoekers kwamen wel met regelmaat in het domein van Volkeldoelman Tom van den Burgt, maar echt gevaarlijk werd het nimmer. Volkel was vandaag effectiever en opnieuw was het Damen die zijn team nu koppend op 2-0 bracht. Hij was het slimste met het hoof na een warrige situatie voor het doel van de EVVC doelman. De Vinkelaren drukte nog wel maar het raffinement ontbrak ondanks dat de ruimtes groter werden. Bijna werd het nog 3-0 nadat Bodie Jilesen de bal hard langs het Vinkelse doel joeg. Het bleef bij 2-0 een belangrijke, maar zeker verdiende zege voor Volkel.

Gesprek met Gerwin van den Boom

Gesprek met trainer Michiel Jans van Volkel

Volkel: Tom van der Burgt, Luuk Riepe, Rick van Hintum, Niels van Oort, Robin van Cuijk, Justin Damen, Jeroen van de Laar, Pepijn Peerenboom (66. Fenno Jilesen), Bram van de Locht (66. Jarni Reijnen), Thijmen de Ruijter, Bodie Jilesen (85. Bart van de Kandelaar).

EVVC: Dilan Heurkens, Bart van Griensven (61.Nard Steenbergen), Nick van den Braak, Jorg van Schaijk, Niels van Griensven, Joris van der Doelen, Niels van der Doelen, Mark van Zoggel, Falko van der Rijt, Gerwin van den Boom, Rob van Dijk (13. Bart Haerkens).

DAW Schaijk grijpt opnieuw de kop na winst op Real Lunet
Slechts twee wedstrijden gingen er door en dat nog wel op een ideale zonnige voetbalzondag hoe bizar. DAW Schaijk versus Real Lunet was de tweede die corona vrij bleef. Het duel op Den Heuvel gaf het eerste kwartier twee elkaar aftastende teams te zien. Noah van Deijne opende na 20 minuten namens DAW Schaijk de score met dank aan Freek van Boekel. Na het doelpunt waren het plots de bezoekers uit Vught die het bekende voortouw namen. Echte kansen gaf dat niet, maar het was toch Real Lunet dat voor een 1-1 ruststand zorgde. Enes Sonay kogelde een voorzet van links binnen 1-1. Na rust meteen een enorme kans voor DAW nadat Van Deijne alleen voor de Vughtse doelman kwam, maar de koelbloedigheid ontbrak nu bij de Schaijkse aanvaller. Toch viel twee minuten later de 2-1. Nu was van Deijne wel scherp. Weggestoken door Robyën van der Heijden schoof hij de bal uiterst beheerst binnen: 2-1. Kansen waren er voldoende om uit te bouwen naar een wat veiligere 3-1, maar die viel ondanks legio mogelijkheden niet. Om die reden werd het in de slotfase met een va-banque spelend Real Lunet nog even gevaarlijk, maar de winst bleef in Schaijk. De koppositie in 2F is voorlopig weer voor de ploeg uit Schaijk.