Astrid Bannink
Astrid Bannink
COLUMN

‘Als Astrid zich zorgen maakt, is er nog geen reden tot paniek’

Column 902 keer gelezen

Als raadslid Astrid Bannink uit Grave zegt zich zorgen te maken, dan is er voor ons allen nog geen enkele reden om in paniek te raken. Een jaar geleden was ze nog fel tegenstander van één gemeente Land van Cuijk, nu doet ze haar best om als éénvrouwsfractie iets van de kolderieke cultuur van de voormalige gemeenteraad van Grave in de nieuwe van het Land van Cuijk in te brengen. 

Misschien nog bevangen door de panelen die op enig moment van de gevel van het tamelijk nieuwe gemeentehuis in Grave vielen, maakt ze zich zorgen over de verbouwing van het gemeentehuis in Boxmeer tot centrale plek van het Land van Cuijk. In een stevig rapport is al anderhalf jaar geleden vastgesteld dat er maar één optie was voor een nieuw gemeentehuis. De tenten in Grave, Mill, Cuijk of St. Anthonis te vertimmeren tot de nieuwe werkplek van de 700 ambtenaren, bleek een onmogelijke klus. Een nieuw gemeentehuis bouwen zou meer dan 30 miljoen gaan kosten. Het clubhuis in Boxmeer was prima in orde, zo stelden de deskundigen vast, maar zou wel fors moeten worden uitgebreid. De voltallige gemeenteraden van Cuijk, St. Anthonis, Boxmeer en Mill waren het daar unaniem over eens. Grave mocht nog niet meepraten omdat het zich nog immer niet had aangemeld voor de herindeling. Grave was welkom bij de andere vier, maar kreeg wel van meet af aan te horen dat genomen besluiten niet meer ter discussie zouden komen als kwakkelend Grave alsnog op de rijdende trein wilde springen. Welnu, de tegenstanders van een samenvoeging met de rest, werden door de Graafse bevolking in een referendum grandioos geringeloord.

En nu wil Astrid toch nog een poging wagen een clubje ambtenaren in Grave gehuisvest te houden. Want, zo zegt ze, de verbouwing gaat geen negen maar vijftien miljoen kosten. Waar haalt ze het vandaan? In genoemd rapport van anderhalf jaar geleden stond al dat het twaalf miljoen zou kosten. En wie ooit naar de bouwmarkt gaat of zo nu en dan de krant leest, voelt op zijn klompen aan dat het door de gigantische prijsstijgingen flink duurder gaat worden. Die misleidende veronderstelling van negen miljoen roept nare herinneringen op aan de wanstaltige discussies in de voormalige Graafse raad. Astrid is er nog niet van bevrijd.

Ik maak me een beetje zorgen om Astrid.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant