Afbeelding
Foto: Herald

Forse stijging aantal coronabesmettingen in carnavalsregio’s

Algemeen 4.185 keer gelezen

REGIO | Het aantal positieve coronatests is in de afgelopen week fors toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Ten opzichte van vorige week is de hoeveelheid besmettingen in Nederland met maar liefst 79% toegenomen. De grootste stijging is zichtbaar in de provincies Noord-Brabant en Limburg, de carnavalsregio’s. 

Het aantal positief geteste mensen was al enkele weken aan het dalen. Eind februari was het aantal geregistreerde besmettingen nog 245.898. In de afgelopen week is dit cijfer fors toegenomen tot 438.775, een stijging van 79%.

“Deze forse stijging is een gecombineerd effect van de carnavalsweek en de versoepelingen”, meldt het RIVM. “In verschillende regio’s in Noord-Brabant en Limburg was het aantal meldingen per 100.000 inwoners niet eerder zo hoog. In de overige regio’s steeg het aantal meldingen ook, maar minder sterk, en was het wekelijks aantal meldingen niet hoger dan tijdens de omikrongolf in januari en februari van dit jaar.”


Ziekenhuisopnames
Het aantal ziekenhuisopnames stabiliseerde zich afgelopen week. De hoeveelheid mensen met Covid-19 op de IC-afdeling daalde zelfs met 16%. Het RIVM verwacht dat deze cijfers binnenkort weer zullen toenemen: “Een effect van een oplopend aantal besmettingen op het aantal ziekenhuisopnames wordt gemiddeld zo’n twee weken later zichtbaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant