'We bouwen meer woningen, dus we kunnen bewoners compenseren met een lager OZB-tarief', stelt VVD-raadslid Judith Logtens
'We bouwen meer woningen, dus we kunnen bewoners compenseren met een lager OZB-tarief', stelt VVD-raadslid Judith Logtens Foto: De Maas Driehoek

VVD: ‘OZB niet gebruiken voor nieuwe initiatieven in Land van Cuijk’

Politiek 575 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Als het aan de VVD ligt, worden nieuwe ontwikkelingen en investeringen in de gemeente Land van Cuijk niet gefinancierd door een te verwachten hogere opbrengst van de onroerende zakenbelasting (OZB). Sterker nog, als het aan de liberalen ligt, krijgen ondernemers en huizenbezitters de komende jaren zelfs te maken met een lager OZB-tarief. Raadslid Judith Logtens dient hier donderdag tijdens de raadsvergadering een motie voor in.

De VVD constateert dat de gemeentelijke herindeling al heeft geleid tot een hogere OZB voor sommige ondernemers en huizenbezitters. “De gemeente Land van Cuijk is een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. Om deze aantrekkelijkheid verder te vergroten is het wenselijk de OZB-tarieven zo laag mogelijk te houden. OZB mag alvast nooit een sluitpost van de gemeente zijn”, benadrukt Logtens. “Een laag OZB-tarief zorgt voor bovendien voor een beter vestigingsklimaat voor zowel inwoners als ondernemingen.”

‘Een laag OZB-tarief zorgt voor voor een beter vestigingsklimaat’

Compensatie
In de wetenschap dat de nieuwe fusiegemeente in de eerste maanden van het nieuwe jaar al enkele financiële tegenvallers heeft gehad (zo vallen de kosten voor de nieuwbouw van het gemeentehuis en de reconstructie van de N602 vele miljoenen hoger uit, red.), dient de VVD bij de gemeenteraadsvergadering van donderdag een motie in waarin het Land van Cuijkse gemeentebestuur wordt opgeroepen nieuwe initiatieven en/of investeringen niet te financieren met een te verwachten hogere OZB-opbrengst en voor de komende jaren de uitbreiding van bedrijven en koopwoningen in het Land van Cuijk te compenseren in een lager OZB-tarief. “De totale opbrengst blijft dan hetzelfde, maar de belastingdruk per inwoner en ondernemer wordt lager”, weet Logtens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant