Lille is klaar voor carnaval 2023. Ze heeft namelijk het bijzondere, handgemaakte carnavalspak al bij Wilbert opgehaald.
Lille is klaar voor carnaval 2023. Ze heeft namelijk het bijzondere, handgemaakte carnavalspak al bij Wilbert opgehaald.

Wilbert verkocht zijn carnavalspak voor 1300 euro

Algemeen 2.435 keer gelezen

CUIJK | Wie koopt er nou een carnavalspak voor 1300 euro, een tweedehandsje nog wel? Lille van den Hoogen legde dit bedrag neer voor het positieve zelftest-pak van mede-Cuijkenaar Wilbert van den Broek. “Ik wilde het pak zo graag hebben,” vertelt ze. Direct benoemt ze dat Wilberts knutselwerk ‘maar bijzaak’ is. Die 1300 euro gaat namelijk naar Oekraïne.

Lille en Wilbert zijn beide fervent carnavalsvierders. Niet verwonderlijk dat het witte zelftestpak van Wilbert al enkele malen door Lille is gespot gedurende de festiviteiten. “We hebben zelfs samen nog een foto gemaakt,” vertelt de Cuijkse opgewekt. “En toen zag ik het maandag voorbijkomen in een advertentie. Hij stond te koop op marktplaats. ” 

Aandacht
“Zoveel mensen hebben het pak gezien. Kan ik er niet iets positiefs mee doen?” vroeg Wilbert zich af, toen carnaval er net op zat. In Cuijk en omstreken wist Wilbert veel aandacht te trekken met zijn pak, mede dankzij een grote foto in dagblad De Gelderlander. “Ik zette het direct op Markplaats. Nu heb ik nog de aandacht!” bedacht de carnavalist.

En dat had hij. Al snel werd Wilbert benaderd door IDTV. Of hij in de Giro 555 uitzending wilde komen met zijn pak? “Maar ik was positief getest, dus dat kon niet,” vertelt de Cuijkenaar. “Maar inmiddels had ik ook al contact gehad met Wilfred uit Grave. Hij wilde het hebben om te gebruiken om ook geld in te zamelen voor de mensen in Oekraïne.” De Gravenaar kwam in plaats van Wilbert in de uitzending. “Maar hij kreeg slechts een minuutje, waardoor zijn verhaal niet zo goed uit de verf kwam.”

Tikkies van €11,11
In de tussentijd had Lille ook niet stilgezeten. Om het pak te bemachtigen schakelde ze de hulp in van haar brede kennissenkring, en vroeg ze om iets aan het pak, en dus het blauw-gele goede doel, bij te dragen. “Ik heb diverse groepsapp volgespamd” lacht Lille. “Overal heb ik betaalverzoekjes geplaatst. Eerst wat open verzoekjes, maar later bedacht ik me dat €11,11 effectiever was.” Dat pakte goed uit.

Al die opgehaalde euro’s zijn inmiddels gestort op Giro 555, tot groot genoegen van zowel Wilbert als Lille. “Dit is geweldig! “ roepen de Cuijkenaren. En het carnavalspak? Lille lacht: “Ik ga het volgend jaar zeker dragen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant