Het Land van Cuijk weet iedereen te verrassen.
Het Land van Cuijk weet iedereen te verrassen. Foto: Archief.

Land van Cuijk zet zich op de toeristische kaart met wederom een online vakantiebeurs

Algemeen 740 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Heb jij al een kijkje genomen op vakantieineigenlandvancuijk.nl? Deze online vakantiebeurs is opgezet door Cybox, het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk (RBT) én Vita magazine, en bedoeld om de regio nog meer in de toeristische kijker te spelen. Maar ook voor de mensen uit de buurt biedt deze website een verrassende kijk op de regio.

“Verrast worden tijdens een vakantie in eigen land? Dat kan absoluut in het Land van Cuijk!” Met die woorden wordt iedereen die de digitale beursvloer binnenstapt, begroet. Vervolgens wordt er een plattegrond met daarop de standhouders, onder de ogen geduwd. Niet alleen handig en overzichtelijk, maar ook uiterst slim gedaan. Wie namelijk beter kijkt ziet dat de plattegrond de contouren van de gemeente Land van Cuijk aanneemt. En de verschillende beurshallen zijn gevormd naar de grenzen van de voormalige vijf gemeenten.


Komt deze plattegrond jou ook niet heel bekend voor? - Foto: Vakantieineigenlandvancuijk.nl

De website is dus opgezet om toeristen te laten zien dat vakantie in eigen land, en zeker in onze regio geweldig is, ook nu de coronaellende achter de rug lijkt. Aan het woord is Eefke Peeters, van Vita magazine: “Vorig jaar hadden we al een online vakantiebeurs opgezet, om vakantievierders naar het Land van Cuijk te trekken. We waren de eerste in heel Nederland met dit idee. En het liep best wel goed!”

Promotie genoeg
Nu een buitenlandreis minder obstakels kent dan vorig jaar, en er naar verwachting minder mensen vakantie vieren in Nederland, moet de 2022-editie van de online vakantiebeurs nóg beter worden dan zijn voorganger. Afgaande op de woorden van Eefke komt dat wel goed. “De beurs is al online. Binnenkort komt nog het fietsboekje, die is altijd razend populair. Daarnaast krijgt Vita een toeristisch katern.” Promotie genoeg dus. Eefke: “Precies. We hebben ook met Social Noot contact gehad. Zij zijn bezig om via social media de toerist naar de beurs te lokken,” 

Welkomst- en ontdekpakket
En als de toerist eenmaal op vakantieineigenlandvancuijk.nl is belandt, gaat er een wereld open. Middels leuke en informatieve artikelen, en prachtige foto’s, wordt er kennis gemaakt met onze rijke regio. Wie meer wilt, kan een mooi welkomstpakket aanvragen. “En mensen kunnen zelfs een leuk ontdekpakket winnen,” vertelt Eefke. “Daarin zitten onder andere heerlijke streekproducten of vrijkaartjes voor bezienswaardigheden.”

Neem ook eens kijkje
Het voordeel van een online beurs is dat ie dag en nacht geopend is, maandenlang. Het loont zelfs de moeite om terug te komen. Eefke: “Wekelijks komen er nieuwe verhalen bij. En als je zelf nog mooie foto’s hebt, stuur ze door!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant