De gemeenteraad van het Land van Cuijk stemde donderdag in met de begroting voor 2022.
De gemeenteraad van het Land van Cuijk stemde donderdag in met de begroting voor 2022. Foto: Martijn Schwillens

Begroting Land van Cuijk voor 2022 aangenomen, nog geen nieuw beleid

Politiek 979 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeenteraad van het Land van Cuijk heeft donderdag bijna unaniem ingestemd met de gemeentebegroting voor 2022. Vrijwel alle partijen willen het raadsprogramma i.o. afwachten voordat zij eventueel tegen bepaalde plannen of nieuw beleid gaan stemmen.

Van nieuw beleid in de begroting is geen sprake. Duidelijk is wel dat de gemeenteraad wil vasthouden aan grootschalige vernieuwbouw van het gemeentehuis in Boxmeer voor minstens 16 miljoen euro. Een amendement van LPG om daarmee te stoppen en de ambtenaren te verdelen over Cuijk, Grave en/of Boxmeer, kreeg alleen steun van FvD. Een motie van VVD en Liberaal LvC om een gunstiger ondernemersklimaat in het Land van Cuijk te realiseren, vond ik ook geen goedkeuring bij de raad (9 voor, 28 tegen). Ook wil de gemeenteraad niet op voorhand de OZB laag houden (motie VVD).
Ook voelt de raad er niets voor om gesprekken aan te gaan met de nieuwe gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen van de provincie Noord-Brabant over het doortrekken van de A77 naar Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant