Achates en Oostrum deelden in een aantrekkelijke topper de punten.
Achates en Oostrum deelden in een aantrekkelijke topper de punten. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia loopt uit na gelijkspel bij Achates-Oostrum, Heijen nadert top-vijf

Voetbal 878 keer gelezen

Constantia is steviger aan kop van de vierde klasse G komen te staan door zelf - op de valreep - te winnen van EWC'46 en de concurrentie punten te zien verspelen. De topper tussen Achates (2e) en Oostrum (3e) kende geen winnaar (3-3), terwijl VIOS'38 in Heijen kansloos onderuit ging: 3-1. Onderin kroop Toxandria weer een puntje dichter naar De Zwaluw, dat verloor in Milsbeek.

Constantia kende veel moeite met EWC'46, maar won dankzij een doelpunt van Bas Selten in de absolute slotfase met 1-0 van de Limburgse opponent. Tot blijdschap van trainer Gert Jan Reijnen: "We troffen een tegenstander die niet wilde voetballen en daar hadden we het aanvankelijk lastig tegen. We creëerden zowel voor als na rust enkele mogelijkheden, maar de lat en paal zaten ons in de weg. Net voor het scheiden van de markt maakten we alsnog de bevrijdende, belangrijke en dikverdiende 1-0."
Dat bleek na afloop een hele dure overwinning, want Achates en Oostrum hadden in Ottersum met 3-3 gelijkgespeeld. Opmerkelijk: alle doelpunten vielen in de tweede helft. Kai Bicentini maakte na een dik uur spelen de 1-1 namens Achates, dat via een knap schot van Joep Stamer op 2-1 kwam. Via Stijn Holtackers kwam Oostrum toch weer langszij, maar in de voorlaatste minuut maakte invaller Daniel de Oude alsnog 3-2. Toch kwam Oostrum nog een keertje terug, want in blessuretijd werkte Marwin Hermans een scrimmage achter doelman Rens van de Bogaert. 

Heijen kruipt naar subtop
VIOS'38 kon niet profiteren van de puntendeling in Ottersum en ging zelf, enkele kilometers verderop, terecht onderuit bij Heijen, dat met 3-1 won en de top-vijf nadert. Boyd Kessel, Jeroen Melis en invaller Max Willems scoorden voor de thuisploeg, Dennis Jenniskens maakte de Beugense tegengoal. "Ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Vooraf de ploeg wat beelden van Toxandria laten zien en geconfronteerd met de instelling om vuile meters te maken. Dat pakte goed uit. Ik heb vandaag een vechtmachine gezien. Zeker als je ziet dat we gehavend aan de wedstrijd begonnen (Reijnen, Roelofs, ter Laak en Janssen afwezig) en drie jongens met klachten aan de aftrap stonden", keek Peter ten Haaf van Heijen tevreden terug. Ook zijn collega Michel Janssen van VIOS'38 vond de uitslag terecht. "Niks ten nadele van Heijen, maar als teveel spelers hun normale niveau niet halen, dan pak je geen punten. In de tweede helft hebben we ook niks gecreëerd."

Spanning onderin
SV Milsbeek won op eigen veld van De Zwaluw (1-0, doelpunt Pepe van Hoeve) en hervindt de aansluiting met de middenmoot. De Zwaluw moet achterom kijken, maar trainer Michel van de Venn vreest niet. "Ik ben niet tevreden over de uitslag, maar wel tevreden over het veldspel. Hier kunnen we mee verder", aldus de Oeffeltse trainer. De Zwaluw staat nog twee punten boven Toxandria, dat een puntje pakte (1-1) in de derby tegen DSV. Lars Veldpaus maakte de 1-0 voor DSV, bij wie Thijs Goossens vanaf komende week vervroegd als hoofdtrainer aan de slag gaat na het ontslag van Maarten van Stiphout afgelopen week. Melvin van Lankveld maakte de gelijkmaker voor Toxandria, dat hekkensluiter blijft maar nog maar een punt achter De Zwaluw staat.

Lees komende week een uitgebreid interview met Michel van de Venn in De Maas Driehoek en op Kliksport

Uitslagen vierde klasse G:
Achates-Oostrum 3-3
Constantia-EWC’46 1-0
DSV-Toxandria 1-1
SV Milsbeek-De Zwaluw 1-0
Heijen-VIOS’38 3-1
Montagnards-Stormvogels’28        0-2

Stand:
1. Constantia 12-31 (P)
2. Achates 11-22
3. SV Oostrum 12-21
4. VIOS’38 12-18
5. Stormvogels’28 12-18
6. Heijen 11-17
7. EWC’46 11-14
8. Montagnards 10-12
9. DSV 11-13
10. SV Milsbeek 11-15
11. Merselo 10-9
12. De Zwaluw 9-5 (-3)
13. Toxandria 12-4

Programma donderdag 17 maart:
Montagnards - Heijen
VV Achates - SV Milsbeek
De Zwaluw - DSV

Achates en Oostrum deelden in een aantrekkelijke topper de punten.
Achates en Oostrum deelden in een aantrekkelijke topper de punten.
Heijen klopt VIOS'38 en nadert de top-vijf.
Heijen klopt VIOS'38 en nadert de top-vijf.
Heijen klopt VIOS'38 en nadert de top-vijf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant