Veugde bij HBV na een van de zeven treffers tegen Fiducia. Foto: Voetbal-shoot.nl
foto’s

5E: HBV pakt na zevenklapper marge op DWSH’18, WHV hekkensluiter na verlies bij FC Uden

Voetbal 1.734 keer gelezen

Het alles in zich voor een prachtig affiche, maar de topper tussen DWSH’18 en HBV van donderdagavond gaat hoe dan ook geen andere koploper opleveren. De Beersenaren wonnen immers zeer eenvoudig bij Fiducia (7-0), terwijl DWSH’18 verloor bij Elsendorp. FC Uden is ineens subtopper na winst op WHV, dat nu de rode lantaarn draagt. Astrantia meldt zich in de subtop na de vierde zege op rij.

Als gezegd, HBV had geen kind aan Fiducia, dat in De Rips werd overlopen door de lijstaanvoerder. Jeroen Bardoel maakte er drie voor het keurkorps van trainer Lucien Roeffen, die ook Moos Hendrix en Mart Nuyen (ieder tweemaal) zag scoren. Eenmaal terug in de kleedkamer werd de feestvreugde nog wat groter toen bleek dat DWSH’18 een dure nederlaag had geleden bij Elsendorp: 2-1. De formatie van trainer Koen van Berlicom speelde al na een half uur een verloren wedstrijd. Pas in de slotfase kwam DWSH’18 via Jelle Willems nog terug tot 2-1, maar verder liet Elsendorp het niet komen. Het gat tussen HBV en DWSH’18 is nu vier punten. De fusieclub uit Wilbertoord/Sint Hubert blijft wel tweede, maar ziet MVC nu qua punten langszij komen. De ploeg uit De Mortel won eenvoudig van Odiliapeel: 3-1. Mitchel van Roosmalen maakte de treffer voor De Peel

FC Uden en Astrantia in subtop
FC Uden en Astrantia melden zich in de strijd om nacompetitievoetbal. De Udenaren, eind oktober nog hekkensluiter, bleven tegen WHV voor de zesde keer op rij ongeslagen (3-1) en staan nu vierde. Wesley Vogels (penalty), Jordy van der Els en Mitchel van den Anker bezorgden FC Uden de winst. Door het verlies staat de Loosbroekse formatie op de laatste plaats. Astrantia versloeg Boerdonk op eigen veld met 2-1. Job Vermeulen schoot Boerdonk van afstand op 0-1, maar nog voor de rust stond Astrantia al op voorsprong door doelpunten van Jos Lemmen en Tim Lasaroms. Boerdonk-speler Danny van de Velden raakte in de tweede helft nog de paal bij een hoekschop. “Ik vind het verdiende overwinning”, zei Astrantia-trainer Patrick Pothuizen. “Zeker voor rust kregen we veel kansen. Na rust hebben we goed verdedigd en eigenlijk geen kansen weggegeven.”
VCA deed de rode lantaarn over aan WHV door bij RKVV Keldonk met 2-1 te winnen. Tycho Schimmel maakte beide goals voor de ploeg uit Sint Agatha, waarvan zijn tweede in de slotminuut. Bij een 0-1 stand voor VCA had Leon van den Acker met een mooie vrije trap gescoord voor Keldonk.