Sterk keepende Nienke van den Boom in actie namens MHV '81.
Sterk keepende Nienke van den Boom in actie namens MHV '81. Foto: MHV'81

Dames MHV’81 winnen Brabantse derby tegen PSV

Sport 251 keer gelezen

MILL | Na drie weekenden zonder wedstrijd voor de dames van MHV’81 stond afgelopen zaterdag het duel tegen PSV uit Eindhoven op de planning. De Noord-Brabantse derby werd een prooi voor de Millse handbalsters, die door een ijzersterk begin van de tweede helft PSV versloegen met 28-35.

Eerder dit seizoen werd in eigen huis nog verloren van PSV. Met Larissa Versteijnen, weer terugkomend van een elleboogblessure, en Yolanthe Nijboer, overgekomen van Dynamico, kreeg het team weer wat meer vorm en wisselmogelijkheid. Voorafgaand aan de wedstrijd besprak coach Rob van den Akker, die er alleen voor stond vanwege een positieve coronatest bij assistent Bas de Gier, de gevaren van PSV en de mogelijkheden voor de Millse dames door. Na het eerste fluitsignaal was het Lieke van Baal die de score in de wedstrijd opende. In de beginfase van de wedstijd waren de teams aan elkaar gewaagd. Vanaf de 3-3 wist MHV uit te lopen tot een stand van 3-7. PSV herpakte zich op dit moment en kon tot 8-9 aansluiten. Een aantal tijdstraffen en penalty’s volgden aan beide kanten, maar de dames van MHV’81 lieten zich niet van de wijs brengen. Ze wisten uit te lopen tot een stand van 14-17 na 30 minuten handbal.

IJzersterk begin
De dames van PSV, die voor het kampioenschap gaan, zouden er in de twee helft alles aan willen doen om het tij te keren. MHV begon echter ijzersterk aan de tweede helft. Door hard werk in de dekking en goed keeperswerk van Nienke van de Boom wisten de dames van PSV in de eerste tien minuten maar één keer tot scoren te komen. Dit resulteerde in een voorsprong van acht doelpunten (15-23). Ook in het vervolg van de wedstrijd MHV bleef vanuit alle posities het net vinden. Via 18-26, 23-29 en 26-33 konden de dames van MHV deze wedstrijd geroutineerd uitspelen. Eindstand: 28-35.
Op zaterdag 19 maart nemen de dames van MHV’81 het op tegen Westsite uit Amsterdam. Dit team staat momenteel tweede op de ranglijst. De wedstrijd in De Looierij start om 20.45 uur en publiek is welkom.