Afbeelding
Foto: archief
COLUMN

‘Oei, als de SP nou eens toch groot gaat worden in Gennep’

Column 450 keer gelezen

Graag willen politici je doen geloven dat er heel veel gaat veranderen na verkiezingen. Ik heb een teleurstelling in de aanbieding voor de inwoners van de gemeente Gennep: er zal weinig veranderen na de gemeenteraadsverkiezingen van deze week. Vraag maar aan de inwoners van de gemeente Land van Cuijk. Zelfs na de toch tamelijk ingrijpende samenvoeging van de vijf gemeenten tot één giga-gemeente: het dagelijks leven sukkelt gewoon door. De grootste schok was voor de ambtenaar die plots achter een ander bureau moest gaan zitten.

Verkiezingen zijn pas leuk als er wat te kiezen valt. Maar in Gennep en omliggende dorpen valt weinig te kiezen. Er zijn geen onderwerpen waar ze ruzie over kunnen maken. Bij gebrek aan strijdpunten hebben ze het LOB maar tot onderwerp gemaakt. Een aantal dorpen in deze Noord-Limburgse gemeente zou eens in de 300 jaar natte voeten kunnen krijgen als Rijkswaterstaat zijn zin krijgt. Ook hebben ze het in hun verkiezingsstrijd zo nu en dan over de uitbreiding van de haven in Heijen. Maar nu ze de toegangsweg keurig buiten het dorp gaan leggen, worden de gevolgen voor het dorp heus niet zo desastreus. Dus behalve voor de direct aanwonenden is dit ook al niet echt een punt.

In het Land van Cuijk is het de SP bij de verkiezingen in november niet bijster gelukt groot te worden. Wordt ook lastig in Gennep. Al tijden lang is een zetel in de gemeenteraad van Gennep niet bezet geweest omdat de SP niemand kon vinden. Oei, als ze nou maar niet groter worden. En van de SP-raadsleden die er nog wel waren, viel er eentje in slaap tijdens een raadsvergadering. Dat stemt de kiezer niet enthousiast.

De grootste verandering in de gemeenteraad van Gennep na de verkiezingen staat nu al vast: Paul Wessels zal er niet meer in zitten. Na een kleine halve eeuw een gemeenteraad van Gennep zonder Wessels. Het zal even wennen worden.

Schokkende veranderingen zullen er niet zijn. Beetje lullig voor VVD-wethouder Janine van Hulsteijn dat ze de stemmen die ze gaat winnen in Milsbeek omdat ze daar de rondweg aangelegd krijgt, weer moet inleveren in Heijen omdat ze daar de haven wil uitbreiden.

Aldus gaat het in Gennep zijn gangetje. Ieder doet zijn plas, de inwoners gaan op pad met hun stempas en alles blijft zoals het was.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant