Repetitie van Stadskoor Grave.
Repetitie van Stadskoor Grave. Foto: Stadskoor Grave

Concert Stadskoor Grave en Harmonie Meer Vreugd met lichtshow in Sint-Martinuskerk in Cuijk

Kunst en cultuur 593 keer gelezen

CUIJK | Stadskoor Grave houdt op zondag 10 april twee concerten inclusief lichtshow in de Sint-Martinuskerk in Cuijk. “Het publiek kan allerlei soorten muziek verwachten, van licht klassiek tot popmuziek”, vertelt koorlid Trudy Degen.

Degen is blij dat er na twee coronajaren eindelijk toegewerkt kan worden naar een heus concert. “Twee jaar geleden wilden we een concert geven in het kader van 75 jaar vrijheid. Daarna waren er plannen voor een jubileumconcert vanwege ons 65-jarig bestaan. Die plannen zijn geschrapt. We willen nu gewoon een mooi groot concert geven. En omdat er geen locatie in Grave was om alle muzikanten (bijna negentig in totaal) onder te brengen, hebben we gekozen voor de Sint-Martinuskerk in Cuijk, die ook een fantastische akoestiek heeft”, vertelt Degen.
Het Stadskoor Grave organiseert het concert samen met harmonie ‘Meer Vreugd’ uit Gassel. “We zingen en spelen allebei stukken van onszelf, maar ook samen, waaronder het finalestuk: Fortuna. Dat wordt echt een grande finale!” Het repertoire is zeer afwisselend, van licht klassiek tot musicals, maar ook echte popmuziek. “En Daniel Theunissen verzorgt een lichtshow. Hij begeleidt de muziek met lasers en lichten op de pilaren en gewelven. Heel spectaculair.”
Het concert is zondag 10 april om 15.00 én om 20.00 uur in de Sint-Marinuskerk in Cuijk. Kaarten à 10,00 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Geluksspecialist Van Oort in Cuijk. Aan de deur kosten kaarten 12,50 euro. Meer informatie via www.stadskoorgrave.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant