Excellent verloor thuis van Groesbeekse Boys. Foto: Bas Delhij
foto’s

3D: Boekel Sport grijpt periodetitel, Excellent haakt af in titelstrijd

Voetbal 1.074 keer gelezen

Boekel Sport is donderdagavond winnaar van de eerste periodetitel geworden door in Ysselsteyn tegen de gelijknamige SV te winnen: 0-1. De ploeg van trainer Marc van de Ven zag Excellent definitief afhaken als concurrent om het kampioenschap vanwege een 1-2 nederlaag tegen Groesbeekse Boys. Handel-Germania werd afgelast vanwege corona.

Tim Schuijers eiste opnieuw een hoofdrol voor zich bij Boekel Sport door vlak voor rust de enige goal te maken. De aanvaller miste halverwege het tweede bedrijf nog een penalty. Die misser kwam de gasten bijna duur te staan, maar Michiel Merks voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. De 0-1 zege was voldoende om de eerste periodetitel binnen te halen.

Excellent verliest
Excellent ging thuis onnodig onderuit tegen Groesbeekse Boys, dat in het eerste half uur een 0-2 voorsprong nam. In de tweede helft kwamen de Oploonaren sterk terug en Roel Verberk bracht de spanning terug. Ondanks het goede veldspel en enkele kansen kon de gelijkmaker niet worden geforceerd. “Groesbeekse Boys was effectiever. In de tweede helft waren wij beter, maar na de 1-2 viel de gelijkmaker helaas niet meer”, zag Excellent-trainer John Janssen. De oranjehemden zijn nu alweer vier wedstrijden op rij zonder winst.