Wie wordt de beste allround hoefsmid van Nederland?
Wie wordt de beste allround hoefsmid van Nederland? Foto: Nederlandse vereniging van Hoefsmeden.

Wie is de beste allround hoefsmid van Nederland? Dat wordt zaterdag bepaald in Rijkevoort

Algemeen 1.677 keer gelezen

RIJKEVOORT | Op dit moment draagt Joshua Biersteker deze eervolle titel. Maar komend weekend zal hij zijn podiumplaats moeten verdedigen. Op zaterdag 19 maart vindt namelijk in Rijkevoort voor de tweede keer een hoefsmedenwedstrijd plaats, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden. 

“De NVvH wil haar leden verenigen tijdens een uniek evenement waarbij de deelnemers strijden om de titel Beste Allround Hoefsmid van Nederland. Dit door ze te laten doen wat ze het liefst doen: Paarden beslaan.”

Maximaal veertig hoefsmeden kunnen aan het evenement meedoen. Twee leden van de NVvH nemen de beoordeling op zich. Hierbij wordt er gelet op het bekappen, de ijzerkeuze, de pasvorm van de ijzers, het nagelen, de stand en eventuele standcorrectie en het totaalbeeld.

Ben jij er bij?
De wedstrijd wordt gehouden op het Equicentrum Sprong Vooruit aan de Sprongseweg in Rijkevoort. Publiek kan gratis binnenlopen. Het evenement begint zaterdag om 8:00 en duurt tot ’s avonds 22:00 uur. Kijk voor meer informatie op Facebook

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant