Vierdaagse Orkest in Groesbeek (2019)
Vierdaagse Orkest in Groesbeek (2019)

Vierdaagse Orkest 2022 gestart met repetities

  •   keer gelezen

CUIJK | Vierdaagse Orkest 2022 is druk bezig met de voorbereidingen voor komend seizoen, dat onlangs van start is gegaan. Na twee jaar zonder repetities en optredens zit het enthousiasme er dubbel en dwars in, en wordt er volop gerepeteerd. 

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio, van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en de regio Boekel/Gemert/Zeeland. Dat wordt aangevuld met een combo en een zanggroep. Het repertoire is meer dan 25 muziekwerken groot.

Twee jaar geleden kon er slechts één repetitie plaatsvinden met het bonte gezelschap. Niet veel later ging Nederland in een langdurige lockdown. Inmiddels zijn de repetities van het orkest en de zangroep met veel inzet van iedereen begonnen. 

Nieuwe gezichten
Ten opzichte van die éne repetitie in 2020 is er wel iets veranderd. De zanggroep, onder leiding van Stephanie Bongers-van Werkhoven, heeft namelijk verschillende nieuwe zangers in haar midden. Het grote orkest staat evenals andere jaren onder leiding van dirigent Bart van Zutven. Nieuwe gezichten zijn er, maar er zijn ook muzikanten die na meerdere jaren van afwezigheid zijn teruggekeerd en nu weer deel uitmaken van het orkest.

Het Vierdaagse Orkest treedt voornamelijk op in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Vast staat dat het orkest start met de première in de Schouwburg in Cuijk op zaterdagavond 16 juli en op woensdag 20 juli is het orkest, na een succesvolle start in 2019 weer terug in Groesbeek. Er is nog overleg over concerten in Wijchen, Cuijk, Boxmeer en Nijmegen en deze concerten zullen later worden bevestigd. 

Meer berichten