Het kappen van de bomen is essentieel voor het behoud van de singel.
Het kappen van de bomen is essentieel voor het behoud van de singel. Foto: SK-Media

Bomenkap motorcrossterrein Cuijk; ‘Je moet snoeien om te bloeien’

Algemeen 633 keer gelezen

CUIJK | Inwoners van de Cuijkse wijk Padbroek werden onlangs wakker met een iets ander uitzicht dan gebruikelijk. De bomenrij in de verte, bij Motorcrossterrein Lombok aan de Drogesestraat, was ineens verdwenen. Dit tot verbazing en onvrede van de bewoners. Volgens Staatsbosbeheer, dat een oogje in het zeil houdt in dit gebied, was de ingreep essentieel: ‘Je moet snoeien om te bloeien.’

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is er enkel sprake van essentieel onderhoud. “Dit soort wilgen moet je ééns in de 15 a 20 jaar ‘terugzetten’, oftewel snoeien. Deze bomen gaan dan heel snel weer prachtig bloeien. Als je komende zomer een kijkje neemt, dan kun je dat al zien.”

De woordvoerster begrijpt dat de snoeibeurt bijzonder ingrijpend over kan komen bij de omwonenden. Waar de bomen eerst tot boven de tien meter de hemel in rijkten, steken ze nu slechts enkele tientallen centimeters boven het maaiveld uit. “Dat is wel even schrikken. Dat begrijp ik goed. Maar er komt hier een prachtige singel voor terug. ”

Evenzo belangrijk is het schouwpad van het waterschap, dat langs deze bomenrij loopt. “Het is belangrijk dat ook die begaanbaar blijft. Ook dat is nu weer in orde.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant