FC de Rakt won van Cito. (Foto: Evy van Collenburg)
FC de Rakt won van Cito. (Foto: Evy van Collenburg)

4H: FC de Rakt klopt Cito en nu zijn er dus 3 koplopers, SIOL en Festilent steken in uitstekende vorm

Voetbal 2.615 keer gelezen

Het is superspannend in de top van de vierde klasse H. FC de Rakt won zondagmiddag met 5-2 van Cito en is daardoor de nieuwe koploper. Aangezien Vorstenbossche Boys met 3-1 won van VESTA’19, staan drie ploegen met evenveel punten aan kop.


FC de Rakt won van Cito. (Foto: Evy van Collenburg) 

FC de Rakt-trainer Eus Marijnissen vond dat dat zijn ploeg Cito overklaste. Na zo’n 20 minuten stond het al 2-0 door goals van Nick Kruijsen en Melih Polat. In de tweede helft maakten Thomas Mertens en Bart van Geelkerken er 4-0 van. Cito kwam nog terug tot 4-2, maar Mertens bepaalde de eindstand op 5-2. “En als we onze andere kansen hadden benut, was de uitslag veel hoger geworden”, aldus Marijnissen.
Cito-trainer Yavuz Demirci zat met een dubbel gevoel. “We begonnen heel slecht aan de wedstrijd en de 2-0 was een persoonlijke fout bij ons. Vanaf dat moment gaan we overal 1 op 1 spelen en zijn we veel beter. Maar elke keer als wij moeten scoren, scoren zij door een persoonlijke fout van ons. Meest frappant is dat we na de 4-1 en 4-2 2 kansen krijgen op de 4-3, maar die missen we. Na de 5-2 was het over. Al met al een nederlaag die niet nodig was. We verliezen door persoonlijke fouten en het was een dag dat de bal er niet in wilde. Dan wordt het een lastig verhaal. Het wordt nog spannend deze competitie.” Klik hier voor meer foto’s van Evy van Collenburg.

Vorstenbossche Boys - VESTA’19 3-1
Met Vorstenbossche Boys is de derde koploper genoemd. De thuisploeg stond met rust tegen VESTA’19 al met 3-0 voor door goals van Rick Dortmans (twee) en Jouk Raijmakers. Vlak voor tijd scoorden de bezoekers de eretreffer. “Wij waren effectief en sterk in de discipline bij balverlies. Vandaag hebben we gewonnen op strijd en beleving van een goede ploeg”, aldus assistent-trainer Wibo Scholtus.

Festilent - Gassel 5-1
Festilent steekt in een uitstekende vorm. Het spel was niet eens zo goed tegen Gassel, maar wel werd er met 5-1 gewonnen. Bij de Zeelanders was Hidde van Dongen de grote man met drie goals. Ook Daan van Son scoorde en Gassel maakte een eigen doelpunt. 

SES - Ulysses 2-0
Goed was het volgens trainer Robert van Mierlo niet, maar de drie punten tellen. Dankzij twee goals van Tieme Kuppen won SES met 2-0 van Ulysses. “De jongens hebben hard gewerkt en drie punten in Langenboom gehouden. Dat telt.”

Achilles Reek - SIOL 0-3
SIOL is bezig aan een opmars. Door de 0-3 winst bij Achilles Reek pakte de ploeg van trainer Dinand van Haaren tien punten uit de laatste vier duels. In Reek was er een gelijkopgaande eerste helft zonder doelpunten. In de tweede helft kwam SIOL al snel op voorsprong door Daniel Ilic. Een kwartier voor tijd werd het schot van Robin Schamp net voor (of achter) de doellijn gekeerd, waarna Djavano Amanupunnjo voor de zekerheid binnenwerkte. Vlak voor tijd maakte Selim Sahinturk er vanaf 11 meter 0-3 van. “Een goede en verdiende overwinning van ons”, aldus Van Haaren.

Foto: Twitter SIOL

NLC’03 - SCMH 0-1
Lang stond het bij NLC’03 tegen SCMH 0-0, maar vlak voor tijd was daar Roel Bekkers die werd gevloerd in het zestienmetergebied. Jorn de Koning benutte de daarop gegeven penalty. Trainer Stan Vos: “We hadden al eerder moeten scoren, maar nu duurde het heel lang.” SCMH bezet door de winst de tiende plaats. “Donderdag spelen we tegen Achilles Reek en als we die winnen, gaan we over die ploeg heen. Ons doel is om richting de top zes te gaan.”

Juliana Mill - Herpinia 2-2
Het 2-2 gelijkspel bij Juliana Mill is voor Herpinia teleurstellend. Boyd Heijnemans opende al na 3 minuten de score voor de Millse formatie. Na ruim een uur werd het in een matige wedstrijd 1-1 door Wesley Megens. Diezelfde Megens schoot in de 78ste minuut met een prachtige vrije trap zijn ploeg op 1-2. Genoeg voor de overwinning was het niet. Een schot van Vince van Reijmersdal diep in de extra tijd werd door Job van Roosmalen ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt. Trainer Maarten Hendriks: “Wat een pech hebben we al gehad. Hopelijk dat we meer geluk hebben in het tweede deel van de competitie. Vandaag hebben we wel veerkracht getoond na een achterstand. Dat doen we wel goed.”

Vierde klasse H:
FC de Rakt - Cito 5-2
Festilent - Gassel 5-1
Vorstenbossche Boys - VESTA’19 3-1
Juliana Mill - Herpinia 2-2
SES - Ulysses 2-0
NLC’03 - SCMH 0-1
Achilles Reek - SIOL 0-3

1. FC de Rakt 14-33
2. Cito 14-33
3. Vorstenbossche Boys 14-33
4. SES 14-27
5. VESTA’19 14-25
6. Festilent 14-24
7. Achilles Reek 13-19
8. SIOL 14-18
9. Juliana Mill 14-17
10. SCMH 13-16
11. Herpinia 13-12
12. NLC’03 13-7
13. Ulysses 13-5
14. Gassel 13-2

Donderdag:
Herpinia - Ulysses
Achilles Reek - SCMH
NLC’03 - Gassel

Zondag:
SCMH - Vorstenbossche Boys
Ulysses - Festilent
VESTA’19 - Juliana Mill
Cito - SES
NLC’03 - FC de Rakt
Herpinia - Achilles Reek
Gassel - SIOL

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant