Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!
Scouting Overloon gaat voor een schone natuur! Foto: Albert Hendriks

Scouting Overloon helpt een handje bij Landelijke Opschoondag

Algemeen 336 keer gelezen

OVERLOON | Tijdens de Landelijke Opschoondag, die afgelopen zaterdag plaatsvond, wordt door heel Nederland zwerfafval opgeruimd. Ook de scouts van de Scouting in Overloon staken de handen uit de mouwen bij de 20e editie van deze nationale opruimdag.

Op zaterdagmorgen 19 maart verzamelden de welpen en bevers, samen met hun leiding, bij de Overloonse blokhut om zich klaar te maken voor de Nationale Opschoondag. De scouting doet al jaren mee. Het is een van de vaste activiteiten op het jaarprogramma. Meewerken aan een schone natuur past immers goed bij een van de doelstellingen van de scouting: zorg hebben voor de natuur. En Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!’

Op vrijdagavond kwamen de scouts in actie. Een dag later waren de welpen en bevers aan de beurt om de natuur te ontdoen van allerlei zwerfvuil. Onder andere de Vierlingsbeekseweg en rondom de bossen van Overloon werd flink opgeruimd. Na twee uur afvalprikken ziet het er allemaal weer een stuk natuurlijker uit. En voor de kinderen was het een leuke en leerzame ochtend.

Voor meer informatie over Scouting kunt u kijken op https://scoutingoverloon.nl/ 


 Foto’s: Albert Hendriks

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant