Autoreparatie bij van Eeden.
Autoreparatie bij van Eeden. (Foto: )

Al 15 keer bedrijfsbezoeken voor de jongste jeugd

  •   keer gelezen

REGIO | Op 29 en 30 maart en 1 april, zetten 36 technische bedrijven in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg hun deuren weer wijd open voor 350 leerlingen van groep 7 van het Basisonderwijs in de regio. TechnoPromo in Cuijk organiseert dan al voor de vijftiende keer de regionale bedrijfsbezoeken.

TechnoPromo is inmiddels een begrip als het gaat om het kweken van interesse voor techniek en voor het promoten ervan. Gedurende het hele jaar worden elke dag op de locatie in Cuijk tal van activiteiten georganiseerd om leerlingen van het Basisonderwijs en VO kennis te laten maken met de werelden van de techniek. En dat al 19 jaar lang.

Unieke ervaring
Die bedrijfsbezoeken staan niet op zichzelf. Omdat er op de scholen vooraf de nodige aandacht aan wordt besteed, stappen de kinderen goed voorbereid het bedrijf binnen. Veel bedrijven hebben afgelopen tijd zelf eerst een inspiratie-workshop gevolgd, over hoe een interessant bezoek samen te stellen. Natuurlijk krijgen de leerlingen allemaal een rondleiding en hoeven ze niet alleen maar te luisteren. Want aan woorden hebben de leerlingen niet genoeg; het gaat hen vooral om de daden en de beleving. En die blijken vaak erg stimulerend te zijn. In aansluiting op deze unieke ervaringen stellen de leerlingen op school een presentatie samen waarin zij laten zien wat ze allemaal hebben geleerd!

Dat al deze activiteiten erg zinvol zijn, toont de werkelijkheid van vandaag de dag. De instroom van studenten in technische vervolgopleidingen is stabiel en studenten weten dat zo’n studie de poort opent voor zeer interessante en beroepen en uitdagende loopbanen.

On Stage
Helaas lopen deze bezoeken, in verband met corona, dit jaar niet gelijktijdig met het “On Stage “evenement voor de leerlingen van het vmbo. Daar kunnen de leerlingen uit de gehele regio zich oriënteren op de vele opleidingen van het mbo en kunnen ze kennis maken met tal van bedrijven in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg. Het evenement vindt in mei plaats bij Ebben Inspyrium te Cuijk en binnen de bedrijven

Meer berichten