De eerdere avond met De Kneep was een groot succes.
De eerdere avond met De Kneep was een groot succes. Foto: Jan Tunnissen

Boxmeerse Sociëteit slaat opnieuw handen ineen met De Kneep

Algemeen 442 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse Sociëteit is een vereniging met ruim 111 leden, die iedere dinsdagavond bij Riche binnen kunnen stappen om daar op een informele wijze een leuke avond te hebben. ‘Ontmoetingen’ mogelijk maken, is feitelijk het hoofddoel van de Sociëteit. Alle leden wonen in Boxmeer en over het algemeen hebben ze ook een duidelijke band met het dorp. Een of twee keer per jaar organiseert de Sociëteit een grotere activiteit, die doorgaans door zo’n 80 tot 100 leden bezocht wordt. Dinsdag 5 april is zo’n avond, waarop voor de tweede keer een programma met De Kneep georganiseerd wordt. 

De Kneep is een platform voor regionale schrijvers in het Land van Cuijk en Maasduinen, dat het werk van deze schrijvers wil promoten maar hen ook nieuwe uitdagingen biedt d.m.v. festijnen als TAAL AAN DE MAAS of een uitgave van hun werk, zoals onlangs met het boek Zwaaien bij vaarwel. Daarnaast biedt De Kneep schrijvers workshops aan en ondersteuning in het ontwikkelen van taaltalent. In de regio zijn meer dan 160 schrijvers (m/v) actief, waarvan 50 in de voormalige gemeente Boxmeer.

De Sociëteit heeft net als in het jaar voor de Coronacrisis De Kneep gevraagd een avond te organiseren, waarbij ‘Boxmeerse schrijvers’ centraal staan. De Kneep heeft deze uitnodiging graag aangenomen en heeft inmiddels met de Activiteitencommissie van de Sociëteit een programma samengesteld. De uitnodigende titel van de avond is ‘Vertellis’ en dat is precies wat wordt gedaan door een zestal schrijvers, die daarvoor ‘podium’ krijgen. Zij worden geïnterviewd over hun motivatie tot schrijven, publicaties en ambities. Ook andere schrijvers zijn uitgenodigd hun publicaties te laten zien en er met de sociëteitsbezoekers over in gesprek te gaan. 

De avond vindt plaats op 5 april in de foyer van Riche en is alleen toegankelijk voor leden en introducees. Meer weten over de Boxmeerse Sociëteit: www.societeitboxmeer.nl Lid worden van de Sociëteit? Stuur een bericht aan societeitboxmeer@gmail.com . Meer weten over De Kneep: www.dekneep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant