Hapse Boys won voor het eerst sinds januari 2020.
Hapse Boys won voor het eerst sinds januari 2020. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl
update

Hapse Boys wint voor het eerst in 26 maanden, Boekel Sport verliest

Voetbal 1.719 keer gelezen

Hapse Boys heeft voor het eerst sinds 19 januari 2020 weer eens een overwinning geboekt. De hekkensluiter in de derde klasse D boekte een overtuigende 3-0 overwinning bij Germania en nadert de Groesbekers nu tot op vier punten. Koploper Boekel Sport verloor voor het eerst deze jaargang en zag de concurrentie de (ruime) marge wat verkleinen. Handel speelde gelijk bij Groesbeekse Boys, Excellent was niet opgewassen tegen Melderslo.

Een andere trainer, een grotendeels andere ploeg en vooral: een ander gevoel. Hapse Boys kon na 26 maanden eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven. Brian Guntlisbergen, Wouter Peeters Weem en Stef Thijssen bezorgden hun ploeg een terechte 3-0 overwinning op naaste concurrent Germania, waardoor de Hapsenaren weer mogen geloven in het ontlopen van directe degradatie. “Ik heb voor de wedstrijd gezegd: ‘Verlies je deze, dan speel je de rest van het seizoen voor de kat z’n viool. Win je deze en ineens alles is weer mogelijk.’ Deze zege is verdiend en vooral heel lekker”, glunderde trainer Wilfred Schoonderbeek na afloop. “Verdedigend gaven we behoudens een momentje voor rust niks weg. In de tweede helft hebben we gedomineerd. Na de 0-2, na een dik uur spelen, zijn we geen moment meer in de problemen gekomen. En nog belangrijker, voetballend waren we beter. Alle doelpunten vielen uit goed lopende aanvallen. Wij blijven strijden!”

Boekel Sport ziet concurrentie naderen
Boekel Sport weet na veertien wedstrijden weer wat verliezen is. De koploper haalde niet zijn normale niveau en zag Rood Wit gretig profiteren: 2-1. Roy van Ottele zette de thuisploeg op voorsprong, Guus Goossens maakte na een uur spelen gelijk. Het was geen opmaat naar een offensief, want Rood Wit maakte via Cherano Hasselbaink alweer snel de 2-1. Ondanks wat wissels en een opportunistische speelstijl konden de mannen van trainer Marc van der Ven niet meer langszij komen.
Melderslo profiteerde het meest van de Boekelse misstap door bij Excellent met 0-2 te winnen. “Een verdiende overwinning voor Melderslo”, vond John Janssen van Excellent. “Nu gaan we proberen om de aansluiting naar boven te krijgen in de komende wedstrijden.”
Handel en Groesbeekse Boys deelden de punten en kwamen dus allebei slechts een puntje dichterbij. Thijs Fonken zette Handel halverwege het eerste bedrijf op voorsprong, maar al na vijf minuten stond het 1-1. “Groesbeekse Boys was voetballend de betere ploeg, maar wij hebben de beste kansen gehad”, vond Handel-coach Sander Janssen. “1-1 was een terechte uitslag.”

EGS’20 overtuigt
Middenmoter EGS’20 wist een overtuigende overwinning te boeken bij SV United. Na 90 minuten voetbal in Wanssum was 0-1 de uitslag. Dat reflecteerde niet het vertoonde spel, want EGS’20 was vele malen beter. Jarda Gerrits maakte al in de openingsfase de enige goal. Ook miste Sander Bisseling een penalty namens de fusieclub, die ook nog een doelpunt ten onrechte afgekeurd zag worden. “Het bleef spannend door de 1-0. We moesten de wedstrijd eerder op slot gooien. De grensrechter van United maakte er echt een potje van, maar onze winst was terecht”, concludeerde Remco ten Hoopen (EGS’20).