De Ronde van Oploo vindt op zondag 3 april plaats
De Ronde van Oploo vindt op zondag 3 april plaats Foto: Organisatie Ronde van Oploo

De Ronde van Oploo staat zondag 3 april weer op de rol

Sport 683 keer gelezen

OPLOO | De Ronde van Oploo wordt op zondag 3 april eindelijk weer verreden na twee jaar afwezigheid vanwege de Corona-maatregelen. De wedstrijd om de Gouden Helm-trofee werd voor het eerst verreden in 1965 en kent dit jaar zijn 34ste editie. De laatste editie, die van 2019, werd destijds voor de derde keer gewonnen door Coen Vermeltfoort. 

De wedstrijd is geliefd onder renners van binnen en buiten de regio vanwege het aantrekkelijke parcours dat deels door het buitengebied van Oploo gaat en met finish in Oploo. Ook dit jaar zal weer een aantal renners uit de streek aan de start staan, waaronder Juul van Loon, Guus van Schipstal, Daniël van Tetering, Koen Wulterkens en Dennis Willems. Tevens zullen Jarno Gmelich Meijling (Nederlands kampioen elite zonder contract) en Timo Fransen (2-voudig Olympisch kampioen tandem wegrit) hun opwachting maken.
Het programma bestaat uit een wedstrijd voor renners zonder wedstrijdlicentie, de zgh. Funklasse. Dit jaar is er zelfs een aparte Funklasse Cup, een combinatieklassement met de Funklasse wedstrijden in Mill (15 mei) en in Grave (4 september). Deze wedstrijd start om 11.00 uur en zal gaan over 30 kilometer over het lokale parcours. Om 12.30 uur wordt de Grote Prijs Sport Lavit verreden. Deze dameskoers gaat over een afstand van 70 km. Om 14.30 uur start de strijd om de Gouden Helm met diverse regionale en nationale kleppers.

De Gouden Helm is de jaarlijkse wielerronde van Oploo.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant