UDI'19/CSU strijdt mee om een plek bij de eerste drie in de Hoofdklasse B.
UDI'19/CSU strijdt mee om een plek bij de eerste drie in de Hoofdklasse B. Foto: UDI'19/CSU
column

‘Er staat iets moois te gebeuren op sportpark Parkzicht’

Voetbal 2.336 keer gelezen

In de zomer 2018 mocht ik bij Kliksport (en het Udens Weekblad) het stokje van Willy Rooyakkers overnemen als clubwachter van UDI’19/CSU. Ik zag de Udenaren sindsdien net zo vaak schitteren als miskleunen. Menig titelkandidaat werd verslagen, maar telkens als de belofte werd gewekt, volgde een zeperd tegen ploegen die inmiddels in de eerste klasse actief zijn.

Die deken van wisselvalligheid drukte jarenlang zwaar op de ambities aan de Parklaan, waar het verwachtingspatroon bij de vijfde kolonne standaard hoger ligt dan de mogelijkheden. Het spelersbudget bij Baronie, Halsteren en OJC Rosmalen is nu eenmaal hoger, laat staan dat de Udenaren op financieel vlak de aansluiting weten te vinden met de clubs in de Derde en Tweede Divisie. Dat laatste lijkt soms nog het moeilijkste te accepteren, omdat veel van de mensen – die elke twee weken de zijlijn bevolken – nog goed weten hoe het was dat UDI’19 zich kon meten met de grootste amateurclubs van het land.

Ondertussen probeert trainer Lodewijk de Kruif kleur te geven aan het vergezicht dat door het bestuur is getekend voor de toekomst. De oud-prof van FC Wageningen en Beerschot lijkt inmiddels de juiste balans te hebben gevonden tussen ambities en realiteitszin en heeft stap voor stap een eenheid gecreëerd die inmiddels het vermogen beheerst om wedstrijden te winnen zonder groots te spelen. Met de 33-jarige Roald van Hout als regisseur van een team dat met een gevoel van onoverwinnelijkheid elke week het veld betreedt. Er staat iets moois te gebeuren op sportpark Parkzicht. Wie weet waar dat dit seizoen al eindigen zal...

Martijn Schwillens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant