De verkeersdrukte op de Beugenseweg in Boxmeer is de afgelopen jaren flink toegenomen.
De verkeersdrukte op de Beugenseweg in Boxmeer is de afgelopen jaren flink toegenomen. Foto: De Maas Driehoek

VVD wil aanpak verkeersproblemen in kern Boxmeer: ‘Die stroomt nu vol!’

Verkeer en vervoer 937 keer gelezen

BOXMEER | De VVD wil dat het college van B en W werk maakt van de verkeersproblematiek in de kern Boxmeer. “Die stroomt letterlijk vol met verkeer”, stelt raadslid Judith Logtens. 

“De afgelopen jaren zijn er plannen gemaakt om de doorstroom te verbeteren. Deze plannen geven alleen geen oplossing voor de situatie op de Beugenseweg en de Spoorstraat. De afgelopen jaren zijn er scholen gebouwd waarvoor de situatie nauwelijks is aangepast (alleen alternatieve fietsroutes uitgewerkt). Toekomstige ontwikkelingen, zoals broodnodige woningbouw, zullen de situatie alleen maar nijpender en gevaarlijker maken”, vervolgt ze. “Behalve de trage doorstroom, is het voor aanwonenden steeds lastiger geworden om hun oprit te verlaten of de straat over te steken. Ook gebruiken steeds meer inwoners alternatieve routes, waardoor er meer verkeer ontstaat in de woonwijken.”
Logtens wil nu van wethouder David Sölez (Team Lokaal) weten welke plannen er zijn om de verkeersproblematiek aan te pakken en, als die er niet zijn, of er bereidheid is om deze alsnog te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant