WHV behaalde een zeldzaam puntje thuis tegen VCA.
WHV behaalde een zeldzaam puntje thuis tegen VCA. Foto: Marieke Lemmen

5E: Strijd om plek twee ligt open na gelijkspel in topper, FC Uden wint derby

Voetbal 1.677 keer gelezen

Nu het kampioenschap in de vijfde klasse E lijkt beslist, is de grote vraag wie er tweede, derde en vierde gaan eindigen en zodoende via de nacompetitie nog promotie kunnen afdwingen. De topper DWSH’18-Astrantia kreeg geen winnaar vanmiddag. MVC won simpel bij Boerdonk, FC Uden greep met een mannetje minder de derbyzege tegen VCO in extremis.

Het mooiste affiche van de dag was DWSH’18 (vierde) tegen Astrantia (derde). Het duel kreeg geen winnaar: 1-1. Dat was volgens Astrantia-coach Patrick Pothuizen een klein wonder, want volgens de oud-speler van NEC en FC Twente verdiende maar een ploeg de drie punten: de zijne. “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en kregen voor rust al drie honderd procent kansen. Ook na hun 1-0 (Tom Verheijen uit een hoekschop) bleven wij beter.” Rick Simons tekende een kwartier voor tijd voor de 1-1. “Daarna hadden we de wedstrijd nog in ons voordeel moeten beslissen”, vond Pothuizen.

Spectaculaire zege FC Uden
Door dat resultaat zagen beide ploegen MVC (eenvoudige 3-0 overwinning in Boerdonk) ietsjes uitlopen en FC Uden nog dichterbij komen door een 1-2 derbyzege op buurman VCO in ‘t Oventje. De Udenaren schoten uit de startblokken en kwamen al na 120 seconden op 0-1 door een goal van Marijn Derks. De wedstrijd leek na 20 minuten te kantelen in het voordeel van VCO, toen scheidsrechter Hendriks rood gaf aan Nick van de Pol (Uden), en Sep Schraven (VCO) de penalty benutte. Een gelijkspel leek in de maak, maar in de zevende minuut van blessuretijd was het Marco van de Pol die FC Uden alsnog drie punten bezorgde: 1-2.

Lees komende week een uitgebreid interview met HBV-aanvaller Jeroen Bardoel op Kliksport

Keldonk stijgt met stip, VCA gelijk
RKVV Keldonk was in het rechterrijtje van klasse 5E de grote winnaar, want door een 2-1 overwinning op Odiliapeel klom Keldonk van plek 12 naar plaats 8. Marcel van den Tillaart en René van den Akker (allebei kopbal) zetten de Keldonkers op een 0-2 voorsprong voordat Odiliapeel in de slotfase nog de spanning terugbracht. Wouter Smits tekende voor de tegengoal.
WHV-VCA eindigde in een doelpuntenfestijn. De wedstrijd tussen beide laagvliegers leverde zes doelpunten op, die keurig werden verdeeld over beide teams: 3-3. Beide ploegen schieten daar overigens weinig mee op. WHV staat zeven punten achter op nummer voorlaatst Odiliapeel.