De informatiebijeenkomst in MFA Het Kruispunt in Beugen.
De informatiebijeenkomst in MFA Het Kruispunt in Beugen.

Grote belangstelling voor tellen dieren en planten in Maasheggen

Algemeen 529 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Onder regie van vijf kennisorganisaties (RAVON, FLORON, Vlinderstichting, Dassenwerkgroep en SOVON), Staatsbosbeheer en Brabants Landschap, worden de komende maanden planten en dieren geteld in het UNESCO-gebied De Maasheggen. Ook de lokale IVN-afdelingen zijn bij dit initiatief betrokken. Voor het tellen van in De Maasheggen voorkomende dieren en planten zijn veel vrijwilligers nodig. De organisatie is blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen, maar verwelkomt nieuwe vrijwillige tellers met open armen. 

Een oproep op de website maasheggenunesco.com, artikelen in de lokale weekbladen en posts op sociale media leverden verrassend veel aanmeldingen op voor de informatiebijeenkomst, die vorige week maandag plaatsvond in MFA Het Kruispunt in Beugen. In totaal woonden meer dan 60 belangstellenden de bijeenkomst bij.

De meeste aanwezigen gaven aan graag te willen helpen bij het tellen van specifieke plant- en diersoorten in De Maasheggen. Zij worden uitgenodigd voor een velddag, die binnenkort wordt gehouden.

Wie de eerdere oproep heeft gemist en toch graag als vrijwilliger wil aansluiten kan een mail sturen naar info@maasheggenunesco.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant