Ferhat Coskun. (Foto: Ad Megens)
Ferhat Coskun. (Foto: Ad Megens)

4H: Cito klopt Festilent, FC de Rakt laat punten liggen in Herpen, Gassel geeft rode lantaarn aan NLC’03

Voetbal 3.555 keer gelezen

Om het nog spannender te maken... FC de Rakt liet toch wel verrassend punten liggen bij Herpinia en zag Cito tot op een punt naderen na de 1-0 winst op Festilent. Onderin is Gassel de rode lantaarn kwijt na een 5-2 overwinning op Achilles Reek. De nieuwe hekkensluiter is NLC'03.

Cito - Festilent 1-0
Ferhat Coskun werd matchwinner tegen Festilent. De Zeelanders weten dus na een goede periode weer wat verliezen is. Trainer Tom Jacobs: "We begonnen heel matig. Pas na de 1-0 kwamen we beter in de wedstrijd. Al is het wel heel lastig om van Cito te winnen. Ze hebben veel ervaring en trekken alles uit de kast om de overwinning over de streep te trekken. We hebben zelf ook niet goed genoeg gevoetbald. We waren te snel de bal kwijt en we gingen slordig om met de kansen die we kregen." De scheidsrechter trok twaalf minuten bij, maar volgens Festilent was dat nog veel te weinig.



(Foto's: Ad Megens) 

Ulysses - SIOL 0-1
SIOL zit in een flow en was ook te sterk voor Ulysses. Na een kwartier maakte Daniel Ilic op aangeven van Selim Sahinturk de enige goal van de wedstrijd. Trainer Dinand van Haaren: "Een verdiende overwinning maar we maken het onszelf vanmiddag moeilijk. Na de 0-1 moeten we voor rust de tweede scoren, maar laten dat na. Positieve is dat we geen kans hebben weggegeven de hele wedstrijd. In de tweede helft hebben we zeker 4 100% kansen gehad om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar dat gebeurde niet. Over het geheel gezien een prima overwinning die we bij mogen schrijven." De komende twee duels zijn tegen titelkandidaten FC de Rakt en Vorstenbossche Boys. "Dat zijn de mooiste wedstrijden. Ik denk dat ze niet gerust zijn om op dit moment tegen ons te spelen." 

Herpinia - FC de Rakt 0-0
FC de Rakt is door het 0-0 gelijkspel bij Herpinia de koppositie kwijtgeraakt aan Vorstenbossche Boys. Trainer Eus Marijnissen: "Natuurlijk hadden we graag gewonnen. We hadden een groot overwicht maar hebben weinig kansen gecreëerd helaas." Herpinia-trainer Maarten Hendriks had de speelstijl van zijn ploeg iets aangepast. "We hebben geleerd van de uitwedstrijd. De jongens hebben het systeem zeer behoorlijk uitgevoerd. FC de Rakt had meer de bal, maar ik denk dat wij de beste mogelijkheden van de wedstrijd hadden. Wel hadden we geluk dat bij een aanval van FC de Rakt een bal net niet over de doellijn ging, althans dat bepaalde de scheidsrechter. En ik moet zeggen dat we ook wat geluk hadden met het ontbreken van hun spits Thomas Mertens." Herpinia treft zondag Ulysses. Een belangrijk duel waarin ze afstand van de Megenaren kunnen nemen. "Een ploeg die moet en waar wij ons op gaan voorbereiden."

Gassel - Achilles Reek 5-2
Gassel is van de laatste plaats in de vierde klasse H af. Tegen Achilles Reek werd er met 5-2 gewonnen en daardoor is NLC'03 de nieuwe drager van de rode lantaarn. Cas van Houtum opende de score, waarna Niek van Heck er 1-1 van maakte. Via Cas en Hans van Houtum liep Gassel uit naar 4-1. Dylan Siroen bepaalde de stand op 5-1, Rob van der Wijst deed vanaf de penaltystip iets terug: 5-2. Alle goals vielen voor rust en in de tweede helft werd er geen treffer meer gemaakt.

SCMH - Juliana Mill 2-2
Het 2-2 gelijkspel tegen Juliana Mill werd door SCMH gevierd als een overwinning. De gelijkmaker van Thijs Kanters viel vlak voor tijd. Juliana Mill-trainer Tom van Dalen: "De kansenverhouding was 0-7 voor ons. En dan beslist de scheidsrechter uit het niks dat SCMH een corner krijgt en daar scoren ze uit met een afgeslagen bal (zondagsschot). Onbegrijpelijk dat hij die beslissing maakte. Al met al moeten wij onze kansen afmaken maar dan zo benadeeld worden is ongelooflijk."

VESTA’19 - SES 1-2
SES is na de drie titelkandidaten de best of the rest. Op bezoek bij VESTA'19 werd er met 1-2 gewonnen. Doelpuntenmakers bij de bezoekers waren Tieme Kuppen en Plom Bens. Trainer Robert van Mierlo: "Een echte teamprestatie."

Vierde klasse H:
Ulysses - SIOL 0-1
Herpinia - FC de Rakt 0-0
Gassel - Achilles Reek 5-2
VESTA’19 - SES 1-2
SCMH - Juliana Mill 2-2
Cito - Festilent 1-0
NLC’03 - Vorstenbossche Boys 0-1

1. Vorstenbossche Boys 17-42
2. FC de Rakt 17-40
3. Cito 17-39
4. SES 17-34
5. Festilent 17-30
6. VESTA’19 17-28
7. SIOL 17-27
8. Juliana Mill 17-21
9. Achilles Reek 17-21
10. SCMH 17-18
11. Herpinia 17-14
12. Ulysses 17-8
13. Gassel 17-8
14. NLC’03 17-7

Programma maandag:
Achilles Reek - VESTA’19
Vorstenbossche Boys - Cito
Festilent - SCMH
SIOL - FC de Rakt
Juliana Mill - Gassel
Ulysses - Herpinia
SES - NLC’03

Cito won van Festilent. (Foto: Ad Megens)
Cito won van Festilent. (Foto: Ad Megens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant