Het ging er fel aan toe op De Voskuilen in Venhorst waar Heeswijk won
Het ging er fel aan toe op De Voskuilen in Venhorst waar Heeswijk won Foto: Eric Elbers

2F: Koplopers maken pas op de plaats, SVSSS spekkoper na winst bij Volkel

Voetbal 706 keer gelezen

Alleen het Udenhoutse SVSSS profiteerde door te winnen in Volkel. De rest van de koplopers speelden gelijk. Volharding kwam niet tot winst in Helvoirt waar Emplina in Schaijk DAW een gelijkspel afdwong. Het blijft bloedspannend waar ‘Uitmaster’ Heeswijk met winst uit Venhorst vertrok. Op Tweede Paasdag gaat het circus weer draaien waar veel trainers de revenuen vrezen voor hun krijgers die Paaspop gaan bezoeken. Tiësto zal er zijn volumeknoppen niet minder hard voor open draaien.

Olympia’18 had de wedstrijd tegen SVSSS nog in de benen van afgelopen donderdag. Een wedstrijd die in slotfase zo knullig en onverdiend werd verloren. Vanmiddag werd er wel gewonnen waar tegenstander Real Lunet na 25 minuten in ondertal kwam te spelen wegens het onderuithalen van een doorgebroken Olympia’18 speler. Kort hierna was het Mustafa Yilmaz die de 1-0 scoorde. Na rust werd het geen beste partij. “We misten scherpte in de duels”, wist trainer Wil Beijer Kliksport te melden. In de slotminuten was het tenslotte Sem Janssen die de overigens verdiende 2-0 als eindscore mocht laten noteren.

Olympia’18 - Real lunet Foto’s Bas Delhij

Volkel – SVSSS 1-6
Een stevige nederlaag voor de equipe van Michiel Jans. Toch was het thuisclub Volkel dat de score opende door Thijmen de Ruijter die een voorzet van Bram van der Locht binnen kopte. De ploeg uit Udenhout had echter voor het rustsignaal de ‘schade’ al hersteld en ging met 1-2 rusten. In de tweede helft kreeg Volkel zelfs nog een grote kans op 2-2, maar toen was het definitief over. SVSSS profiteerde gretig van de enorme ruimte die was ontstaan en liep uiteindelijk uit naar een 1-6 winst waar niets mis mee was.

Aanvoerder Teun van de Putten van Venhorst  - Foto Eric Elbers

Venhorst – Heeswijk 1-2
Voor Venhorst een behoorlijk vervelende nederlaag. De ploeg leek als kampioenendoder in een goede reeks te zitten, maar de 1-2 van vanmiddag weegt heel zwaar voor de toekomst. Scheidsrechter Ulijn floot om 14.30 uur af en nog geen drie minuten later stond de thuisploeg al op voorsprong. De bal werd vanuit achteruit het strafschopgebied in geslingerd, waarna de bal ongelukkig weggekopt werd door de Heeswijkse verdediging. Vervolgens won buitenspeler Sam van Lieshout het volgende kopduel waardoor doorgelopen Luuk van de Boogaard de bal van dichtbij hard achter de Heeswijkse sluitpost kon schieten. Heeswijk kwam echter voor rust nog terug via Max Sluiter die een terugspringende kopbal alsnog doeltreffend wist om te zetten. De winnende kwam van invaller Wouter van Dijke die Heeswijk een kwartier voor tijd naar de winst kopte.

EVVC – Vianen Vooruit 1-1
In Vinkel ging de vlag uit omdat na een blessureperiode eindelijk Rob van Dijk weer terugkeerde in de elf van trainer Antwan van Rijn. EVVC was in de eerste helft beter, maar doelpunten leverde het niet op. Na een uur voetballen was het Rob van Dijk die uit een moeilijke situatie de openingstreffer mocht maken. De ruimtes werden groter en groter en EVVC sterker “We stonden zeker vier keer alleen voor de Vianen doelman dat moet toch een doelpunt op gaan leveren”, somberde trainer van Rijn. Dat doelpunt kwam er wel, maar viel aan de andere kant. In de 85e minuut kreeg EVVC de bekende pin op de neus nadat Vianen Vooruit via Rik Renirie van ver buiten de zestien de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

CHC – Prinses Irene 2-4
Opnieuw verbaasd de club uit Nistelrode vriend en vijand door CHC in eigen huis te kloppen. Volgens trainer Erik Meulendijk verschenen de Bosschenaren volledig aan de aftrap. Prinses Irene kwam op 0-1 vlak na het moment waar Wesley Meeuwsen vanaf elf meter een strafschop miste. Het was Guus Reijnders de tekende voor de 0-1. Vroeg in de tweede helft kwam CHC weer langszij ,maar Douwe Herckenrath bracht Prinses Irene weer op voorsprong. Nog eenmaal kwam CHC weer gelijk. De langste adem was toch voor de bezoekers uit Nistelrode die uiteindelijk met doelpunten van Aron van de Rijt en Reijnders met 2-4 wonnen. Trainer Erik Meulendijk: “Ben blij met de punten, maar we hadden daar al veel eerder afstand moeten nemen. Die mogelijkheden lieten we liggen.”

Helvoirt – Volharding 1-1
Koploper Volharding heeft voor de tweede achtereenvolgende week punten laten liggen in de strijd om de titel in de tweede klasse F. Op bezoek bij middenmoter Helvoirt kregen de roodwitten in de 96e minuut de gelijkmaker om de oren: 1-1. Het team van trainer Johan Vullings kreeg daarmee de deksel op de neus voor het missen van de nodige kansen gedurende de wedstrijd. Zelf gaven de Vierlingsbekenaren eigenlijk niets weg tot aan de laatste minuut en dat werd gelijk fataal. In de 16e minuut kwamen de Vierlingsbekers door een doelpunt van Luuk Rühl op voorsprong. Diverse kansen liet Volharding onbenut waar in de 96e minuut de straf hiervoor kwam. Het was Menno van Hattum die als nog de gelijkmaker achter Bono Barten schoot.

DAW Schaijk - Emplina 1-1
Het werd een matige eerste helft op Sportpark Den Heuvel in Schaijk. De ploegen lieten elkaar niet voetballen waar echte kansen uitbleven. In de tweede helft kwamen de gasten uit Empel op een 0-1 voorsprong. DAW Schaijk liet zich na een corner verrassen door Ali Hussein die scoorde. Na een uur spelen kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Bart Vos bediende Mike van de Ven die de bal snoeihard onder de Empelse doelman roeide. DAW Schaijk rook meer maar gescoord werd er niet meer op Den Heuvel.