ARBO Rotterdam/FAST kende weinig problemen met Set Up'65.
ARBO Rotterdam/FAST kende weinig problemen met Set Up'65. Foto: Peter Gommans

ARBO Rotterdam/FAST weet zich toch te motiveren

Sport 307 keer gelezen

SINT ANTHONIS | ARBO Rotterdam/FAST heeft de eerste uit een reeks van zes wedstrijden in de B-poule gewonnen. In de Activiahal in Sint Anthonis klopte de regionale volleybaleredivisionist zondag Lammerink Installatiegroep Set Up’65 uit Ootmarsum met 3-1 (21-25, 25-18, 29-27 en 25-16).

De ploeg van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola wisselde goede en minder goede momenten af tegen het Twentse team dat de Eredivisie vaarwel gaat zeggen.Het gegeven dat de tegenstander het trieste besluit genomen heeft, en het gebrek aan een prijs voor de winnaar en sanctie voor de laatste uit de B-poule maakte hele competitie als een strafexpeditie voor de vier deelnemers. Nadat ARBO Rotterdam/FAST nul op rekest kreeg bij het voorstel de B-poule in een knock outsysteem te spelen, restte het team uit Gennep en Sint Anthonis niets anders de strijd met Set Up’65 aan te binden alsof er veel op het spel stond.
De bezoekers openden brutaal met een 21-25 setwinst. ARBO Rotterdam/FAST herpakte zich en trok met 25-18 de stand gelijk. Set Up gaf zich nog niet gewonnen en leek met de derde set aan de haal te gaan. Met een uiterste krachtinspanning trok de thuisploeg de set met 29-27 naar zich toe. Lammerink Installatiegroep Set Up’65 had daarmee het kruit verschoten en gaf zich met 25-16 gewonnen.
Na de winnende start wacht zaterdag de uitbeurt tegen Voltena uit Werkendam.