MHV'81-speelster Maud van Schipstal was tegen Foreholte goed voor zeven doelpunten. Foto: MHV'81

Van Baal stelt in slotfase punt veilig voor handbalsters MHV’81

Sport 255 keer gelezen

MILL | De handbalsters van MHV’81 hebben zaterdag op de valreep een punt gepakt tegen Foreholte uit Voorhout. De Millse dames knokten zich terug van een achterstand en speelden dankzij een uitblinkende Lieke van Baal met 38-38 gelijk.

De wedstrijd begon voor MHV niet heel goed, waardoor de ploeg snel tegen een achterstand aankeek. Door de snelle tegenaanval van Foreholte niet op tijd te onderbreken, konden zij daar te veel doelpunten uit scoren. In de aanval werden kansen ook niet optimaal benut. Hierdoor gingen beide ploegen met een ruststand van 18-20 de kleedkamer in. Na de rust ging het spel gelijk op, maar pas bij 37-36 (met nog ruim anderhalve minuut speeltijd op de klok) was er de eerste voorsprong voor de Millse handbaldames. Maud van Schipstal, goed voor zeven goals, had een belangrijk aandeel in deze inhaalrace. Ook een aantal tactische zetten in de verdediging zorgde voor wat ontregeling in het spel van Foreholte, waardoor zij wat meer moeite kregen met scoren. De voorsprong werd niet vastgehouden en zo kwam de stand op 37-38. Met nog acht seconden te spelen, kreeg MHV een vrije worp. Lieke van Baal, die deze avond al negen keer eerder wist te scoren, deed dit nog één keer. Hierdoor werd het 38-38 en kon MHV alsnog één punt veiligstellen. De ploeg staat nu zevende in de eerste divisie.